Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Сред котки и смокини

  • публикации
    29
  • коментари
    27
  • преглеждания
    14551

2017 - Юни

Cucurbita Maxima

1369 прегледа

Няма кой знае какво да се прави през юни. Досадявам (досаждам?) си по някой корен от останалите разсади люти чушки, краставици и каквото там има по кофичките. Насадените и неизядени растат, тия дни брах първите тиквички. Черитата в консерви започват да цъфтят. Тези в спанака изглеждат много добре, не знам какво има в тази леха, но е някаква магическа - имаше грамаден спанак, хубав лук и дори двата корена босилек не са изядени.

Белиците и вишните узряха.

Кося, че с дъждовете и топлото време има бая нещо за косене.

9.6

Сложих една малка табла разсад - 3 реда безколов домат, 1 ред жълта тиквичка, 3 реда зеле. Защо ми е, като няма място за садене - нямам обяснение, но ми се дощя. Доматите, дето сях вънка още не са поникнали, от жълтата тиквичка също май нямам, така че поне ще видя дали има проблем със семената.

10.6

Абсолютна краста са това разсадите. Мислех си, че тавите са прибрани до догодина, но не - извадих и голямата. 1 ред лук за проба + 3 реда цвекло + 1 ред корнишони за проба. Останалите 4 реда запазвам за царевицата от Лозан и стига вече!

12.6

Насях и царевицата, 3 реда. В четвъртия, като разрових, се показа краставична семка, пак нещо не съм си записала като хората. 

20.6

Кога мина този юни, да му се не види?! Тревата почна да съхне, градината погрознява и ме обхваща поредната екзистенциална криза. 

От разсадите поникнаха доматите, зелето, цвеклото, корнишоните и царевицата. Жълтите тиквички и лука - не.

Почнахме да берем тиквички и зелен боб.

Окосих малко джоджен да видя доматите на Шрьодингер там ли са, не са ли. Не може да се каже че е най-удачния метод за отглеждането им.

27.6

Понякога чак се изумявам колко лош градинар съм. Само бурените и буболечките растат добре, явно защото не им се меся в работата.

Разсадът лук почна да покълва, явно му е трябвало повече време.

  • Харесвам 4


0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване