Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Градина за Дружба

  • публикации
    1
  • коментари
    2
  • преглеждания
    5447

2017 Юни

bronc

1782 прегледа

Ако намеря мотивация, ще кача и снимки и кратки истории и от преходните месеци, но вече сме юни, така че започвам от сега.

Днес финално приключих със засаждането на зеленчуци в градината. Бях направил късен разсад за домати, защото първоначалният ми не стигна. Доста е късно вече, но се надявам, че към края на септември ще видя нещо. Всичките домати са от dwarf tomato project (indeterminate dwarfs), понеже плановете ми не включваха участие в Градина за Дружба, а няколко саксии на балкона. Засадих и последните си люти чушки (cayenne, jalapeno и едно хабанеро) плюс три патладжана и два лилави пипера Ода. Доматите са pink passion, tennessee suited, tasmanian chocolate и waratah. 

Не бях ходил от 2-3 седмици, понеже бях извън страната и много се зарадвах като видях, че повечето неща, които бях засадил от семена са потръгнали - два вида храстовиден фасул, жълти и зелени тиквички (едните не са се хванали), кейл, зелен и червен манголд и малко моркови, въпреки че бях изсипал сумати семена.

Колегите градинари бяха взели няколко бали сено, така че успях и да мулчирам всичко най-накрая. Не съм колтучил доматите все още (а и се чудя дали въобще да го правя?) и са придобили леко храстовиден вид, но като приключих със засаждането и мулчирането вече беше 13 часа и слънцето не се търпеше. Нямам много цветове, но започвам да виждам пъпки. Всичко се случва доста по-бавно от 4те корена, които имам на терасата и вече имат доста плодове по тях, но май е нормално.

Тук е моментът и да благодаря на всички във форума за съветите :)

 

 

 

 

 

IMG_20170624_124114332.jpg

IMG_20170624_124155129.jpg

IMG_20170624_124200111.jpg

IMG_20170624_124208554.jpg

IMG_20170624_124212666.jpg

  • Харесвам 5


2 Коментара


Recommended Comments

Ще е интересно да проследим темата, защото тя има развитие. Вече има работещ сайт на градина за Дружба и всеки може да получи повече актуална информация на адрес: Urban gardening - Sofia

Приятно градинарстване :)

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване