Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Сред котки и смокини

  • публикации
    29
  • коментари
    27
  • преглеждания
    14552

2017 - Юли

Cucurbita Maxima

1794 прегледа

3.7

Юли започна с два дни кански жеги над 40 градуса до по нощите, а днес - ураганни ветрове. Направо не знам как цялата градина не е вече хербарий, а само отчасти. През ден съхне по някоя краставица, бобът жълтее масово, аспержовият се мъчи да порасне. Доматите направо са за отписване, в пека на първа почти нищо не оцелява. Дават по едно-две доматченца и хайде сбогом. Черитата долу засега са свежи, в тях ми е надеждата.

Зарзалката узря, дребна, но вкусна е. 

Днес насадих по-голямата част от царевицата на мястото на прегорелите домати. Като разрових, видях че "почвата" отдолу е супер суха, та нищо чудно, че не деянят доматите. А уж поливам...



3 Коментара


Recommended Comments

При нас не е толкова горещо, стигна до към 35, всичко живо е живо, благодарение на капковото. Но усещам, че и то не е достатъчно. След дъжд градината става съвсем друго нещо.

  • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Алис, колко често пускате капката? За нашия тип почви е добре да работи 2-3 нощи поред най-малко, за да се постигне насищане и инфилтрация. После няколко дни почивка. Ние поливаме 1/седмично и е очевадно малко, но тъй ще е за сега.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Половинката, в общи линии, е отговорник. Караме го на усет. Редуваме няколко часа в оранжерията, после в едната градина, после в другата и така. Когато е много горещо, дори да им капе непрекъснато, се изсушават от горещия въздух. В оранжерията получават порция вода всеки ден, но по преценка понякога почиват. Не става прекалено мокро, остава на кръгли петна около капките. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване