Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Селска чест

  • публикации
    47
  • коментари
    25
  • преглеждания
    18879

2017.12-2018.02

Боби Димитров

1100 прегледа

Тази година зимата беше мека и сравнително топла. Декември не видяхме сняг, през януари падна малко, но се стопи за седмица. До края на февруари нямаше температури от типа на -10 до -15 и надолу нощна или пък дни наред под нулата дневни. Свидетелство за това е фактът, че стъбленото броколи не умря, както стана лани.

През тези три месеса ходих в градината само за да хвърля компоста и да извадя праз. Работа не се свърши. Изключение е един уикенд, когато ходих да почистя малко десетките издънки покрай гората. Целта ми е да може да се минава по-свободно и преди всичко да мога да кося с тримера. Защото ако не го правя, подстъпът към горичката се превръща просто в един непроходим храсталак с треви по 150 см високи.

Орязах всички ниски клони на дръвчетата, които растат по края на гората, вкл на мъниците, които ще оформят бъдещия фронт на гората. Изкорених сума нещо, а и изрязах до земи също доста. Общо към 3 кубика стана купчината с клони, хем я компресирах като й скачах отгоре.

Направих едно кратко видео, което обаче е трудно да се възприеме, ако не знае човек какво показвам и какво е било преди това. Там, където се разхождам сред разни малки дръвчета на разстояние едно от друго беше непроходимо, като стена от издънки, шипки и треви.

https://photos.google.com/share/AF1QipM0YZ3echNIt9AEwgpDxrFirKuTsd_VPHKQQyNIv_zwVMl9GArOAUn2xAcQQgw5Xw/photo/AF1QipPBhJ1NJ9n8IPiA3puKzrEiOan2eTgrDLZRQWJJ?key=YzRTRHptVEZhLUQyNmc4NGxkRHBYRGtoN0N6VG5R

И толкоз. В началото на март, ако даде време, ще садим бакла, нахут и грах.

  • Харесвам 2


0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване