Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Селска чест

  • публикации
    47
  • коментари
    25
  • преглеждания
    18883

2018.03

Боби Димитров

1365 прегледа

Първия уикенд разхвърлихме 1 кг микс бяла и червена детелина семе из имота. Оскубахме останалия праз. Кефихме се на минзухарите.

xf7vxQmAmsGdvz6GslvAs8l_LxaapzxwQL53SeVS

Втория уикенд викнах фирма да съборят стария бетонов стълб, справиха се добре. През това време рязах още стари дървета, които ще пречат на бъдещата ограда, както и сухи в гората. Децата насадиха нахут, бял и черен, Гери насади мъничко бакла и жълт грах, оплеви едната цветна леха. Тръгнахме рано, защото днес беше срещата на Без Мотика, където се сблъскахме с огромно количество и разнообразие на семена и разсад от марули!

Неделята имахме гости с деца, направихме барбекю и пикник. Направихме си и бейби салата с бейби спанак, бейби рукола, бейби марулки, бейби броколи и бейби магданоз. Сложих 2 реда Sugar snap, набучих лавандули от Ева за вкореняване, заложих мицел от Ру в една бала слама, посадих ягодите от Алис, ашладисах една джанка с калемче от Лозан, кастрих фиданки, подреждахме нарязани дърва, местихме арматури. Гери посади марулите от Алис, плеви под единия найлон, заложи другия. Децата играха в дерето, където все още има вода!

На 16.03 сложих в саксийка разпукани семенца от зеле Дитмар. Тези семенца преседяха в морка кърпа в офиса на 22 градуса стайна почти 10 дни, преди да почнат да се разпукват и то единични от тях... Рано е. Сложих и събраните от лани семена аспержи (10тина броя), малко хаблиция и шоколадова акебия.

На 17.03 видяхме, че всичките над 40 корена разсад марули от Алис са изядени на 100% безостатъчно, изобщо не си личи нещо да е било садено. Да е жив и здрав плужека. В отчаянието си не свършихме друго - опитахме да почнем да оправяме 2 зарязани лехи вече втора година, но много морка почвата и се отказахме. Гледахме тъпо, мотахме се, изпекахме 3 кила пържоли и риба и се кефихме на слънцето с ураганен вятър. Орязах 2-3 малки сухи акации в дерето и направих заготовки за стъпала, които баща ми оформи с "помощта" на децата. Рязах още сухи дърва. Посадих в градината няколкото оживели корена Duchesnea indica (индийска ягода, декоративна). Погледахме още малко тъпо към изядените марули и решихме да не слагаме още нова леха с разсад.

През следващата седмица валя сняг, имаше -5 градуса минимални, изобщо зима. Рано е.

На 25.03 имаше 15 см плътен мокър сняг в цялата градина. Ще кача снимка тия дни. Муахаха, разсади :D

41037140472_63bc66318a_h_d.jpg40186302755_ad5198dae8_h_d.jpg41037199392_3062899ff3_h_d.jpg

Градината. Касис от резници в 15 см сняг. Пъпки на круша (и една акация).

На 29.03 беше първият слънчев и топъл ден от втората половина на март. На 31.03-01.04, събота-неделя, бяхме решили да правим два ударни дни и да изръшнем цялата градина. Обаче нямаше мераклии да гледат децата, а и дойдоха гости на два транша, а и неделя валя яко дъжд с ураганен вятър и градушка. Така че планът от два дни яко работа се трансформира на половин ден барбекю.

Успяхме все пак да сложим 3-4 тарелки с разсад под найлон, както и да насадим 4 къси редченца с картофи, като едното редче беше с рязани, да видим дали ще стане. Почистихме 2 квм от стар "клонов компост", под който е идеално рохко и ще го ползвам за вкореняване на резници и за разсад на многогодишни. Пресяхме 10тина литра от най-стария компост, добре е. Ашладисах нещо, което може би е калем от круша петровка върху нещо, което може би е ябълка дивачка. Ако стане нещо ще бъда изумен :D Сложих в земята две от развилите се лозови пръчки, да видим дали ще оживеят. Другите - аклиматизация в строежа, както са с кофата. Изядохме пържолите, изпихме бирите и си тръгнахме :) Снимки няма (освен на скарата).

 

 

  • Харесвам 2


0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване