Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Селска чест

  • публикации
    47
  • коментари
    25
  • преглеждания
    18892

2018.09

Боби Димитров

1004 прегледа

На 25-26.08, после на 01-02 и 08-09.09 не бяхме в София. Преди да заминем, набрахме всичко, което може да се набере, вкл. 2 големи касетки чудесни салатни домати и голяма купа с размер на леген - черита.

Реално отидохме в градината на 15-16.09, след почти цял месец. Явно края на август е идеалното време за последно косене, тъй като за тия няколко седмици тревата почти не е мръднала, освен в лехите, където работи капката.

На 22.09 правихме една офанзива със зимнина (заготовка кьопоолу, царевица в буркан, мариновани краставички и цвекло, люти чушки два вида и тн), както и последното реално бране.

На 27-28.09 имаше тежка слана, -3 е било на село. На 29.09 като отидохме да правим туршия, всичко беше заминало, вкл. тагетеси и космоси и тн. Извадихме всички останали моркови, реално над 5 кила, които влязоха в туршията и остана една торба ситнеж за сок. Остава да извадим и 2-3 кила последното червено цвекло.

Толкоз за септември, че и снимки няма особено... Каквото има, качил съм в албума.

През следващия месец почваме да "оправяме" лехите, което в общия случай значи махане на колове, изкореняване и потрупване с органика.



0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване