Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Селска чест

  • публикации
    47
  • коментари
    25
  • преглеждания
    18894

2019.01-02

Боби Димитров

766 прегледа

Януари. Сняг, студ, грип.

Февруари. Към 15ти се затопли до +10 градуса, нощните отрицателни все пак. Ходихме няколко пъти за кратко, че сутрин е всичко в лед, следобед в 3 пада слънцето и става студ. В края на месеца си паднаха до нормалните около 0 дневни.

Продължава работата в прореждането и оформянето на микро гората долу, близо 30 нови кола от бряст се получиха. 

Изкопахме 10+ кг земна ябълка, направихме туршия, подарихме. Посадихме обратно малките парченца + една друга (в началото на лехата), подарена от Миленка (веднага след това в лехата). Нататък остава още малко да се вади и после пак има посадени пресни.

Гери оправи 2 лехи, като засякохме, че от всяка излизат по 3-4 кофи 20 литрови, с троскот коренища. В тях ще почваме арпаджик, чесън на зелено, грах 3 вида, зеленолистни. 

Нарязах 50 колчета къси и ги набих по опънат канап като начало на операция "изправяне на централната пътека", която ще изисква повечето лехи да се скъсят или удължат, в името на по-малко спънали се и паднали деца на възраст 6 месеца - 66 години.

Почистихме едно ъгълче от оградата от повет, около 10 квм, голям зор. Изгорихме триумфално целия повет. На пролет ще избие пак, сигурен съм. Но това парче не е пипано от 10 години...

Подрязахме всички фиданки, събрахме калеми. Подрязах касиса, да се разклонява от ниско. Всички резници са в земята. Заложих още 3-4 клончета от камчатката за отводки. 

Разчертахме мястото на нашата първа експериментална оградена висока леха.

  • Харесвам 1


0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване