Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

На Зелено

  • публикации
    6
  • коментари
    3
  • преглеждания
    5161

ГараЖарден '19

Йоско

822 прегледа

Засадих 40 корена по кофите около 16 май. Паралелно заложих съд с коприва да втасва за тор. 
На 06 юни засадих и част от лидълските черита че взеха да се мъчат на южната тераса в кофички. Тук таме набучках и по някой колтук директно в земята - прихващат се идеално, искат малко повече водичка. 
Два корена от "големите" се "покосиха" в основата където излизат от земята, вероятно от студена вода. Единия замина, а другия до зарих по високо и го мъча да живее че беше цъфнал. 
Водата за поливка я пълня вече поне ден предварително за да от лежи и загрее. В нея внасям от копривата. Поливал съм с торена вода 3 пъти до момента.
Имах 3 кофи с бедна почва с примес на дървени трици. Растенията в тях вървяха бавно и бледо. С тореното поливане ги оправих. 
До сега (10 юли) съм пръскал веднъж с тютюнева вода и веднъж с нийм, като ефекта от тютюна ми се стори по сериозен. Пръсках понеже плъзнаха черни крилати буби. Изчиства и с двете с временен ефект. 
Веднъж ръсих след дъжд целите растения с дървесна пепел. Със сигурност не им навреди, а като че ли чисти бубите също. 
Много бързо взе да ми съхне земята заради пека, съответно опаковах всички кофи в кашон и квот ми попадне, поизрязах повечето цветя и мулчирах здраво с разкъсана хартия. Има ефект. 
Махам колтуците на една част от растенията с цел наблюдение.
 Постепенно свалям долните листа до първи завръз. Заради стареене, концентрация върху плода пък и за по малко изпарение. Махам и където видя поразено листо от каквото и да било. 
Седмица бях на море. 
Като цяло нещата са много по добре от миналата година. Имам си и екстри разбира се. Нощенка на един плод и един връх. Трипс тук таме мисля. Върхово гниене на една Опалка. Мана засега май няма. Италианско дърво отказва да върже засега, хвърли всички цветове--подозирам че му е горещо. Всички големи сортове хвърлят цвят до някаква степен в моите условия. При черитатта е доста по слабо изразено. 
Растенията които ги хваща повече сянка от асмата като време през деня се чувстват по добре. 
Стигам до извода че за моите условия черито е най- добрия  и плодотворен вариант..и засенчване. 
Живот и здраве догодина ако пак ще е на гаража - чери онли. Ще кача и някое фото 


  • Харесвам 2


0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване