Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Селска чест

  • публикации
    47
  • коментари
    25
  • преглеждания
    18779

2019.06 и до там

Боби Димитров

1851 прегледа

Тъй. За момента слагам край на този дневник.

Причината е основно системна. Изключително трудно е да го водя, тъй като през телефона не мога надеждно да въвеждам на пресекулки текст и е много бавно (форум системата е 15+мб трафик, а на село няма и 3G дори), често ми се губи въведеното, а като отминат дни и се губи в главата ми какво е било.

Реално свършената работа я имам описана като точки в Google Keep, където си правим списъка с планувани дейности и ги отмятаме. Ако намеря лесен начин за споделяне на тези списъци във формата на дневник по дати (защото в Keep не са по дати, а като един нескончаем списък с готови и чакащи задачи), това ще наследи дневника.

Тук неминуемо се връщам към градинарското приложение за телефон, което бяхме почнали да правим с приятел преди 2 години, но стигнахме до концепцията само :D

  • Харесвам 2


5 Коментара


Recommended Comments

В Keep-а ако е напомняне не слага ли дата.. която може да си задаваш като краен срок, че даже и циклично, и пак ще е от полза.. може ли да надзърна в твоя някой път.. аз така и не свикнах да го използвам тоз струмент ;) 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Мне, Кийп не е измислен с дата в структурата. Римайндъра е просто една аларма, не са структурни данни. Начинът (в рамките на системата) е да правиш отделен списък за всеки ден, който правиш нещо в градината. И после ест го шерваш. Но е тегавиня щото ще са сума списъци (файлове).

Ние в момента имаме 10-20 "вървящи" списъци, като Градина, Къща, Покупки и прочее. За да е по-лесно, и на двата телефона съм добавил един общ наш гугъл акаунт и през него правим списъците - реално няма нужда от шерване, всичко е в реално време редактируемо от двама ни.

Примерно в Покупки нацъкваш какво има да се купува и който когато стигне до някой магазин взема и отмята (слага тикче отпред). После като дойде ред да го купуваш пак това нещо, при въвеждането ти подсказва, че го имаш вече и само го "размаркираш" като готово. Много е бързо и лесно и понеже е в реално време, мога да ида до кварталния магазин за 5 мин през което време Гери да нацъка каквото е за вземане вкл ако й хрумне нещо в последния момент - в движение го виждам.

За Градина, докато сме там и видим някоя задача, която някога трябва да се направи, въвеждаме я. Примерно предната седмица видях две места, където трябва да режа брястове и да оформям съседните. Това го записвам, ако ще и ноември да му дойде реда, когато е нормалното време за това. По някое време, най-често докато пътуваме към село, за 5 минути брифинг обсъждаме кои от въведените задачи са най-приоритетни и ги пренареждаме в листа да са горе, а тия дето могат да чакат - най-долу, а другите - усреди.

В края на деня, на прибиране, маркираме като готови тия, дето сме направили, а ако е останало нещо недовършено, оставя се най-горе с приоритет за следващ път.

А има и разни по-обемни задачи, като направи нова работна маса. С времето като се изясни какво е нужно за нея, добавям допълнителни задачи - подбери, измери и нарежи дъски. После е рендосай и шлайфай дъски. После е крака, после плот и тн. Така основната задача си седи да е ясно, че има още по нея, но ги има и малките стъпки, които трябва да са ясни, за да може да се планира (примерно да взема циркуляра).

Реално Кийп е доста елементарно апче на фона на Евърноут и прочее мастодонти... и точно затова го харесвам. Бързо, лесно и без усложнения. В момента спекът е, че няма начин за view only share и съответно няма начин да видиш нечий Keep list без той да има кийп акаунт. Затова и не мога просто да шерна списъка, където надолу под чертата се трупат готовите задачи, а нагоре са чакащите. Истината е, че за градинарската цел си трябва градинарския апп, който НЯКОЙ ДЕН ще направя като намеря НЯКОЙ който прави аппове и приема идеи :)

  • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Евърноут-а хубуу ама Софи иска нещо простичко.. туй с общия акаунт не се бях сещал да го сторя на двата телефона.. ще я пробвам.. а и за покупките е супер идейно, не че основно не пазарувам аз и това да сме се дублирали за нещо по скоро отпада като опция.. инак от месинджъра си копирам списъка в докс и отмятам там, ако е някой ферман от на майка ми поръчките за Лясково..

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Докс ми е мега мудно на телефона, а и на компа. Докато Кийпа има уиджет и ми седи на хоума на телефона ;) 0 клика и винаги видим и наличен. Тва ми е нужно. Фермана колко реда е? Аз в момента имам списък за пазаруване с 30 неща чакащи и около 80 отметнати. Тия за къщата са мнооого по-обстойни :D че и на по няколко реда е инфото...

Софи може да й хареса, ако е по семплите неща. Аз затва и зарязах Евърноут и прочее (а тествах 6 различни...).

Споделете коментара


Адрес на коментара

Сега си погледнах Keep-a - имах няколко беежки от май месец, вече неактални за щастие :) Но добре си припомних, че търсех някакви приложения за електронни списъци. Това е добра идея за общия акаунт, за общите задачи, защото ползвам docs в момента - за целта ми е ок, защото ми трябва повече пространство, но за друи задачки keep-а е супер. Нахвърлих си градинарските задачи за периода

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване