Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Записки (:

  • публикации
    1
  • коментари
    0
  • преглеждания
    84

2020

alys

164 прегледа

16-17.8 Торим градината - на всеки ред слагаме по две големи кофи оборски тор, който е залят с вода, колкото да не е съвсем сухо. Между картофите и фасула не може да се мине тази година. Тиквичките под асмата вече започват да имат вид. Голяма лакомия да насадя 6 (?) корена, при положение, че и един дава прилично. Те са три корена общо, но само единият се разви мощно. Другите два кретат полека. А при асмата всички са с огромни листа и имат завръз.

13.8 Обрах аронията, окосих/изрязах със сърп люцерната. От вчера започнах да слагам мрежички на гроздовете на асмата. Напръсках с триходерма, че някои гроздове имат сиво гниене.

11.8 Цъфна една от жълтите тиквички, които засях на 4-5 юли. Суха още не е цъфнала, но всички имат бъдещ женски цвят (тиквички-моливчета). Започна да зрее и последният хибрид в оранжерията Зерси (домат). Много зор с него, едно или две растения изскубах, не вървяха, сигурно му трябва топъл начален старт. Това е връхна част от рязан разсад и чак сега се е поокопитил, две розови доматчета опитах, добри са. Аморозо е зарозовил 2 доматчета както и трите червени черита. Един Пърпъл Ръшън напукан опитах (от градината), но не беше узрял достатъчно. Сигурно ще пропусна някой сорт, но добре се развиват Червен от Лозан, Яша, Каспийски розов, Калманс Пинк, Ворлон, Шопски, Влахова, Черно малко от Чакал, Полосатъй шоколад (макар да съм окъсала доста долни листа заради алтернария), Момините сълзи на Краси. Беше студено и повечето са направили по една китка, рядко някои да имат повече. Или пък има повече китки с по един или два домата. Има такива, които нямат изобщо завръз. Миналата година по това време вече съм имала узрели домати.

5.8 Откъснах първите чушки от градината, краставиците са от седмица. Зелен фасул има, но ще го оставя за семена. 

4-5.8 Обрах едната арония - 2-3 шепички, А втората остана, защото трябва серозно отграждане на мрежата, която я прадпазва от овцете и не стигнах до нея. Тиквичката Суха на фирма Саката продължава да бълва тиквички. Не стават огромни, сочни са при пържене, харесват ми. Тези, които сях по-късно, вече ги чакам да цъфнат. Едно коренче тиквичка Изобилна, което не растеше в едната градинка, го пресадих преди няколко дни. Толкова пък да не расте, завалийката, като плевел е до огромните листа на другите тиквички до асмата. Откъснах първите няколко къпини от Тедините. Тази година добре са навързали. Сливите зреят, падат, овцете не успяват да се справят, та ще им помагам, няма как (приятел в нужда се познава :D ). От стари високи дървета падат цели клони със сливи и круши. Ябълки има само по младите овошки. Някои от по-старите имат плод, но пада, едва ли ще задържат нещо.

IMG_20200805_152313.jpg0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...