Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Тополнишки творения

  • публикации
    1
  • коментар
    1
  • преглеждания
    594

Тополница, Дупнишко, стъпки на някъде

Rossitza Tsonkova

525 прегледа

Здравейте мили Безмотикари!

От доста време се каня да се поява, да поразгледам как я карате и да позапитам с конкретика. Ма знаете, ха днес, ха утре...

Нашата Тополнишка вилна приключенска история подскача сякаш на куц крак - голям застой, после някакъв чутовен напън и следва едно олюляване в асимилиране и реанимация :joy:

Миналата година направих няколко лехички направо върху поляната с wood chips, точно преди да дойдат багерите за дренаж. Оказа се, че имаме много високи подпочвени води, укрепвахме къщата, защото беше "като на глинени крака", беше погром, ревала съм от мъка колко унищожително беше това, но пък се сдобихме с ями, укрепихме къщата и събрах сили да гледам напред. Тази година правим бани и кухня, слагаме дограма (всъщност именно днес я монтират), прокарахме тръби, планирахме парно. Из градината разни неща цъфтят :love: До някъде това компенсира факта, че от есента водата беше спряна заради тия акции. Последните използвани чинии преди да разкостим бившата кухня, която ще стане баня бяха зеленясали в мивката, ужас. Кал и прах, но поне тази година майсторите не са мърлячи - фасовете са чинно прибрани, хоратя пазят и са истински внимателни и мислещи :innocent:

Мъжът ми се научи да коси с коса! Ех, че кеф :) 

Тия дни ще гледам да направя албума по-пълен, че да има конкретика. https://photos.app.goo.gl/q1yZW8koVYsYC9z67

Черешата се оказа мнооого трудна за бране, кажете какво да я правя :D

 



1 Коментар


Recommended Comments

Здравей, Роси!

Погледнах албума със снимки и описанието на етапите. Епично е било положението при вас! :flushed:

Но младежта е щастлива, животините по двора - също, така, че успявате явно с баланса! Което е прекрасно!:smile:

За черешата... не знам какво може да се направи, освен да се ползва доколкото е възможно плодоберач /дали самоделка или от магазин - под 10 лв е бройката най-често, но има и доста по-скъпи; също и разни телескопични дръжки за удължаване/ в комбинация със стълба и/или някакво импровизирано скеле тип 2 стълби и дъска помежду им.... Най-лесно се реже, а също и пада от череша, но в крайна сметка дървото си полодава и е въпрос на обмисляне и обезопасяване на брането:wink: спрямо околните възможности. 

Успех!

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване