Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Селска чест

  • публикации
    47
  • коментари
    25
  • преглеждания
    18778

2016.02

Боби Димитров

1191 прегледа

Втората седмица на февруари стана много топло, снега се стопи, валя проливен дъжд. Използвахме неделята да посетим градината и да видим дали нещо се е събудило. Не се е :D

 

От подправките тук-там около фиданките май има презимували салвия, балканска чубрица, риган и на едно място - шивес. Ментата се надявам се пробуди, както и джодженът. Майораната и таросът са дали фира, поне така изглеждат. Имаме наболи по 2-3 см лаленца 5 броя. Чесънът от есента е между 3 и 15 см, според сорта и локацията.

 

Грахът от есента явно не е презимувал добре, защото го няма. Вероятно много рано го насадихме, тая година ще пробваме пак в средата на ноември, а не началото на октомври.

 

Хванах "баткото" да набучка 3 редчета грах, докато бебката спеше, а мамчето сложи малко лук и чесън в една от "пресните" високи лехи.

 

В микро парниците няма нищо видимо покълнало. В този с прозорците, защото явно е по-изолиран, е доста суха почвата. В другия с найлона, поради дупките явно е влизала вода, защото е доста влажна. В първия сложих нови семена марули и рукола, като ги полях. В една от "пресните" лехи сложих малко репички, основно за проба дали ще покълнат.

 

Резитба няма да има, защото лани фиданките нарастнаха едвам-едвам поради сушата.

 

Очаква се следващото ни посещение да е след 2 седмици.

 

 

 

Последната събота на месеца отидохме отново за малко. Донасяхме още малко грах във високите лехи, направихме и две по-широки бразди, в които сложихме по 3 редчета нахут.

 

Репичките от предния път са покълнали тук-там. Посях малко марули на открито. В парника с прозорците, където сложих предния път семена и полях, имаше съвсем малко покълнали.

 

Най-вероятно тези парници няма да ги бъде за марули и репички, смятам да сложим там тарелките със разсада зеленчуци.

 

Все още няма особени признаци на пролетта, освен че е покарала мини бейби копривка и мини бейби лапад.



0 Коментара


Recommended Comments

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване