Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

  • публикации
    9
  • коментари
    24
  • преглеждания
    4351

Първата леха

Евгени

1634 прегледа

Преди дъждовете успях да поставя началото. Първата леха изглежда така:

 

gallery_193_18_1930692.jpg

 

Зеленината отзад е люцерната, която предстои да последва съдбата на вече извадената. След дъждовете тя ще ми даде допълнителен материал за мулчиране преди да изпее лебедовата си песен. Само да изсъхне достатъчно, за да не се окалям като малаче.

 

В лехата са засадени картофи в комбинация с грах. Целта на експеримента е преди всичко да разбера дали грахът ще прогони колорадския бръмбар.

 

Погледната от другата страна лехата изглежда така:

 

gallery_193_18_1319201.jpg

 

В гнездата, където са засадени и двете култури, са поставени по няколко сухи клонки от хризантеми - уж за да гонят попови прасета и къртици, но на снимката в близък план се вижда резултатът от къртичето любопитство. Ще предприема и други мерки, но като се оправи времето.

 

За мулчиране имам малко слама, която ще ползвам за основа, а върху нея ще натрупам коренищата от люцерната, която извадих докато подготвях терена за сеитбата. Ето как изглеждат те:

 

gallery_193_18_283906.jpg

 

Най-отгоре ще мулчирам с окосена зелена маса от люцерна - поне докато все още я има. Предстои да създам пояс от люцерна и детелина около лехите откъм троскота, за да предотвратя инвазията му в зеленчуковата част.



3 Коментара


Recommended Comments

Успях да окастря всички дървета, както и лозите и асмата, но не остана време за опитната градина.

Засега нищо не е поникнало. За картофите не е проблем, но се опасявам, че граха е "млечасал" от дъждовете. При първа възможност ще проверя и ако се наложи ще го пресадя.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Днес се опитах да полея първата леха. Все пак успях, но не съвсем. Верно - дългичка  е /над 10м/, но къртичините ми разказаха играта. Поливах половин час и крайните обитатели останаха почти на сухо. През този месец ще посея рицин пък дано изчезнат ровещите симпатяги.

 

Втората леха също е готова - в нея има домати, спанак, моркови, магданоз, лук и два корена невен /засега/. Голяма фантазия, ама дали ще се получи нещо и доколко и там ще пострадам от къртиците дори не ми се мисли.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване