Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Краставици в оранжерията
 
В албум:

Свърталището на Гого

  • 150 снимки
  • 0 коментара
  • 184 image comments

Информация за снимката

Заснето с SONY DSC-RX100

  • 10.4 mm
  • 1/320
  • f f/5.6
  • ISO 125
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

На кой сорт заложи в оранжерията?

Споделете коментара


Адрес на коментара

Сандра. Може да има някъде объркано Тести грийн, Гергана и Си Си Кеч. :Д
.., ама кое къде точно съм садил не знам. Не мога да водя такива отчети. От цялата работа, ако трябва и да си записвам кое кой сорт е, особено с тези домати, ще лудна. :)
Слагам разсади, каквото стане, това слагам и каквото излезе...

Споделете коментара


Адрес на коментара

Да, де, но след толкова опитани сортове искам да си направя извод кое кога и дали. Гергана я изключих изобщо. Тести грийн ги познавам вече и са ок, макар че досега не съм намерила краставица, която да издържа на мана. Нови са ми Сандра, Телепати, Тимор (Герлинде), Телеграф и едни китайчета. От миналогодишните в градината ще садя Суйо и Крокодилка. Доволна съм от Левина и Алтай (корнишонки) и тази година не ме предадоха в оранжерията. Издържаха стоически на студа. Сандра и Телепати ми се виждат по-кекави. След теста тази година, се надявам да имам яснота кои да садя.

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

А имаш ли извън оранжерията? Питането ми е кой сорт и кога и на какъв размер би сложила вън? Също тъй, имаш ли наблюдения кои биха виряли с по-малко вода? Ние пробвахме по-лани май с Бет Алфа, 1 поливка седмично макс и то с малко вода, нямаше горчива, макар и да бяха не-супер-хрупкави.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Ааа, краставиците за градината тепърва никнат. Без вода не ги държим, защото барата е под мястото, помпата пълни варелите за секунди, хайде, нека е минута-две. После полека се полива през капковото. Е, не е обилно поливане, но мисля, че е достатъчно. А нехрупкава краставица не искам. :) 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Ясно... ние вече сложихме 20 корена вън, преди 10 дни, повечето са изядени вече, но живите не са мръднали. Вчера заложих нови семки, да видим. Поливката при нас е сложна, един ден като сме на място, ще има повече. А как поливаш само тях, на отделен кръг ли са в капката?

Споделете коментара


Адрес на коментара

Всичко е на редове и всеки ред си има тръба с кранче в началото. На места ММ сложи кранчета да се спре водата към някоя си зона..., но аз си отварям и затварям конкретно това, което искам. В по-малката градина на едно кранче са осем малки реда (или 6..., все тая). Така е по-лесно за изпълнание, но като реша да насадя едно до друго неща с различни изисквания към поливките, става леко сложно. Но пък винаги мога да попреместя...  или пък се поливат (щат, не щат, ще пият вода :D). За краставиците съм се отказала да сея директно. По-лесно ми е да поникнат, да хоризонтират котиледоните, може да почакат някой и друг ден и тогава садя.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване