Други снимки в Виладжии ентусиасти

Някакви гъби

Целият двор е обрасъл. Не знам каква е гъбата.


В албум:

  • 100 снимки
  • 187 коментара

3 Коментара

Боби Димитров

Отговорено

Тедка, не става то така. Спорите е са семе, а гъбите не са растения. Не може оня ден да го "довее" вятъра "семето" и днес да поникнат. Гъбите обикновено карата години в развитие на подпочвената мрежа (мицел) преди да избият плодни тела. Ако си купиш идеално заразени чували с идеално обеззаразен субстрат, става и за няколко месеца работата, но къде в природата има такива условия?

При нас също има много гъби в двора - приеми го като добър знак. Мицелът не се развива в места със унищожена почва, било то по химически или физически път. Отделно, че иска въглерод в почвата, с други думи трябва да имаш добър запас органична материя.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Аха, разбрах, значи са си дремали там дълго време и сега са решили да излязат на бял свят. Миналата година нямаше със сигурност. 

Уплашиха ме, че били отровни, та затова се притеснявам. При всички положения, не е една от 5-те най-отровни в България, по намерени снимки. Някаква идея къде да прегледам в нета поддържан каталог за да идентифицирам каква е гъбата?

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Е какво като са отровни, няма да ги ядеш я? Пусни ги в някоя ФБ група за разпознаване, но ще ти трябва снимка отдолу и разрез.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.