Jump to content

Информация за снимката


Recommended Comments

Боби Димитров

Отговорено

Това не е крачка, а стъпка (стъпало), 20-30 см. Ако си по-висока от 150 см, малко вероятно е нормалната ти крачка да е под 60 см. И според мен са бая гъсто, махай овреме колтука. Друга добра хватка е да режеш листата, които сочат навътре, с други думи ако едно листо сочи към стъблото на съседния домат - режеш го. Остават тия, които са перпендикулярно на реда домати. Като цяло гледай да не се зашумят. Зашумят ли се, идеални условия за мана.

Споделете коментара


Адрес на коментара

По-висока съм от 1,50 и разстоянието е по- голямо. На снимката така се вижда, ....ми се струва.  Те са в два реда и са шахматно разположени, уж за по-красиво .Ще ги изрежа малко. Не знам точно на какво казвате колтук. Това са първите зеленчуци които отглеждам и ми се струва, че се чувстват добре :))

Споделете коментара


Адрес на коментара

Колтука е като малко разсадче излизащо от пазвичката на листото (м/у листото и стъблото)

246oyaa.jpg

 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Така е, Алис! Аз в събота ги махнах всички, после следобяд минах да огледам и пак ги махнах всички и накрая вечерта като набивах колците, гледам колтуци, та ги махнах всичките. Гаранция са си по растенията още, всичките!

Споделете коментара


Адрес на коментара

А някъде умишлено оставям. :) После режа безжалостно, че става джунгла, някъде скубя и хвърлям. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Оооо!!! Никаква милост! Иначе ще си отгледаш едни хубави храстчета, които при по-влажно време са по-податливи на болести, пепел ми на езика, че и при мене е ужас! Днес чупих долни листа, късах, което успях, че не може и да се влезе. Ако се оставят колтуците, пак ще има плодове, но примерно по-дребни, което не е проблем. Проблем са болестите. Колкото повече влага, толкова повече проблеми. Трябва да е проветриво.

Споделете коментара


Адрес на коментара

няма пречки да се колтучат и черитата, аз например се старая да ги оставям на 3-4 стебла, но понякога ги изпускам де и толкова не им се връзвам - докато за другите старанието ми е да са на 1 или 2 стебла и тая година съм се амбицирал да не ги изпускам...

Споделете коментара


Адрес на коментара
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Предишното съдържание е възстановено.   Изчисти

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...