Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

DSC_0426.JPG
 

DSC_0426.JPG

Перуанска царевица мексикански и декоративен слънчоглед, заедно неизвестни тикви, всичко от срещата височина около 2 метра 

  • Харесвам 3

Информация за снимката

Заснето с Sony F8131

  • 4.2 mm
  • 10/2000
  • f f/2.0
  • ISO 40
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

това са от семената дето си ги менкахме на срещата през пролетта, а малкото дръвче е 7 годишен бадем, който тази година измръзнаха всички клони и сега започва нов живот :)

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Изглежда ми като да си ги сложил на северната страна на къщата?

Споделете коментара


Адрес на коментара
Ivaylo Bogomilov

Отговорено (Редактирано)

Правилно ти изглежда, там насипвах земя от зимника и реших да засадя нещо, защото беше много голо. Дворът ми се развива от северната страна на къщата, от юг имам малко растения. Къщата хвърля малка сянка лятото на север, но всичко друго е обилно изпържено от слънцето

Редактирано от Ivaylo Bogomilov

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Хм, странна работа, като гледам комшийските къщи, северната им страна е в сянка и като цяло там е по-неблагоприятен климата - например от там идва студеното и навява, зимата със сигурност от юг ще са по-защитени от мръзнене многогодишните.

А този бадем реколта давал и е до момента и какъв сорт е?

Споделете коментара


Адрес на коментара

три сорта са бадемите, късноцъфтящи, Старт, Никитски (забравил съм кой номер) и май Аспарух. Досега не са давали плод и се надявах тази година да е, ама не би, измръзнаха и трите до основния ствол. Иначе за северното изложение си прав, но при мен няма как. Аз съм в една котловина през която минава река Елешница. От север имам добри склонове и тъй като са с южно изложение (естествено) сливите и джанките цъфтят един месец по-рано. При мен проблемът идва по течението на реката, която извира (2173 мнв) от подножието на връх Руен (2215 мнв), откъдето всяка сутрин нахлуват студени въздушни маси, образуващи тежка роса. С каквото и да пръскам, на следващата сутрин все едно не съм пръскал (говоря за контактните хербициди, системните се опитвам да избягвам засега). Последните слани са началото на май, а първите средата на септември. През деня е 30-35 градуса, а през нощта 10-15 градуса посред горещо лято.

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Добро местенце си намерил, браво, нищо, че не е идеално за топлолюбиви видове - не виждам да се отказваш :) И ние така се борим да завъдим смокини на Мърводол, но явно ще трябва да се търси някой натурализиран генофонд, че привнесените не могат да плододадат! Иначе сланите са така в цяла западна България, и без да си покрай Елешница ;)

Споделете коментара


Адрес на коментара

Вярно е, че не отказвам, тая пролет и къпините и малините измръзнаха, но пък те са тези моито май са най подходящи за при мен.

 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване