Други снимки в Декември'18

Инкубатор за зелени пилета :)

Светодиодна лампа, кофички от кисело мляко, под които има три парчета фибран по 5 см, станиол на всички стени, като е оставена пролука за въздух. Купих таймер, ще го настроя да включва и изключва лампата. 

Лампата е Фито-неосвет, 6 вата, цокъл Е27. 

В коша за дрехи се побират 8+ кофички. Започнах да рътя семена за Лабрадор, но май прекалих с експериментаторството. Сложих да малко над радиатора в плик с въздух, в навлажнена тоалетна хартия. До третия-четвъртия ден не покълнаха. С лупата ми се иска да виждам развитие. Сложих и допълнително семена, но през нощите е около 16 градуса, а през деня над радиатора е 35. :) Ако съм ги уморила, ще сея други, ще рътя по друг начин, ще мисля.В албум:

  • 7 снимки
  • 33 коментара

6 Коментара

супер ... хайде да видим какво ще измъти люпилнята сега :wub: ... да се намножат малки зелени пиленца !!!

успех Алис! 

1 човек хареса това

Споделете коментара


Адрес на коментара

....мхммм .... аз или си губя паметта или тук нещо се е променило :D .... когато писах коментара май нямаше нищо написано под снимката ... Алис имам матриял /снимков/ еспешъли фор Ю /за рътене и заигравка с мега хипер малки зелени бебоци/ .... само моля те кажи, че цялото това инфо се е появило след моя коментар /аз че остарявам - остарявам ... ама чак толкоз да не видя/ - почвам да се плаша :blink: 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Изи, има време до остаряване. :) Бях оставила заглавието за по-после, че от телефона ми е трудно и като видя коментара ти, много ми допадна и изплагиатствах. Коментара също го писах по-късно (на нормална клавиатура). Давай го тоз матриал, с удоволствие ще го прегледам. Само да копи-пейстна от другия форум...

 Заложих и аз 4 семенца за сладък пипер да се рътят. При нас няма условия по това враме на годината за разсади, но ми е интересно дали нещо ще ми се получи с лампи. И една краставичка (корнишони) ще пробвам. Засега успях да постигна 25° денонощно в инкубатора. Там засега посях семена за Лабрадори директно в кофички, покрити с найлон. Ще тествам успоредно как ще протече процесът при различните методи (с рътене и без).
t° постигнах с една обикновена лампа 25 w, светеща постоянно вътре в инкубатора. Намалих разстоянието между лампите и кофичките, настроих таймер за светодиодната лампа да свети 15 ч., изолирах допълнително, защото засега няма голяма нужда от проветрение. На по-късен етап ще изключа обикновената лампа, по преценка.

 Днес установих, че обикновената лампа нагрява доста и малко я спрях. Откъм нейната страна беше изсъхнал повърхностният слой на почвата.

 

Споделете коментара


Адрес на коментара

:D аз и без това съм доста разсеяна, но със сигурност когато стигнах до: "С лупата ми се иска да виждам развитие." - бях убедена че се срещаме челно с таз мисъл за пръв път :D .... инак щях да забележа до сега ;) .... това ме доведе до един спомен от далечното мъгляво минало, когато с Боби си говорехме дъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъълго предимно по телефона B) и поради това не ми оставаше никакво време да седна и да опиша в какви каши се бях забъркала пак ...

.... та! сега ... мисълта ти с лупата ме присети ... но ще ми трябва малко време да поровя в снимките  /всъщност тази каша е предисторията на LED лампичките :)/

давам ти само малък жокер да видиш в каква посока ще е разказа ;)

RmQvBvu63ua4RxDBNhPmVvHPbY-YFNS3XOwKKXq7

тези малки свежозелени създания .... каква енергия, какво настроение! ... :wub:

/а ти продължавай да разказваш - тъкмо ще сравняваме методите/

1 човек хареса това

Споделете коментара


Адрес на коментара

М... съвсем точно съм го казала, щото нищо не излезе от първата партида семена, точно си писах сама със себе си в чата, защото не бях погледнала, че си писала тук. Благодаря!!! :) Ей сега набързо ще повторя - първите семена ги опропастих, вторите и третите ще ги чакам до към 11-12 декември. Ако дотогава нищо не се покаже, явно ще е знак, че в това време на годината не ми е писано да отглеждам разсади. А нали знаеш, колко много харесвам снимките ти, Изи! Винаги се възхищавам и това не е просто четка от уважение. Не ме бива да хваля, ако не ми харесва. Като погледна нагоре, веднаха ми идва вдъхновението да пиша още, ама на този етап няма какво. :) 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Алис при мен положението е друго .... всички разсади тръгват добре .... докато Изито не тръгне отгоре им ... най-накрая май ги спасих сега под лампичките - просто няма място как да ходи там :D ... само потърпи малко и ще ти покажа какви магарии сътворих за покълване - за 3-4 дена никнат ... само за целта трябва да си купиш чехли/пантофи .... събудих ли любопитството ти :mrgreen:

1 човек хареса това

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.