Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Инкубатор за зелени пилета :)
 

Инкубатор за зелени пилета :)

Светодиодна лампа, кофички от кисело мляко, под които има три парчета фибран по 5 см, станиол на всички стени, като е оставена пролука за въздух. Купих таймер, ще го настроя да включва и изключва лампата. 

Лампата е Фито-неосвет, 6 вата, цокъл Е27. 

В коша за дрехи се побират 8+ кофички. Започнах да рътя семена за Лабрадор, но май прекалих с експериментаторството. Сложих ги малко над радиатора в плик с въздух, в навлажнена тоалетна хартия. До третия-четвъртия ден не покълнаха. С лупата ми се иска да виждам развитие. Сложих и допълнително семена, но през нощите е около 16 градуса, а през деня над радиатора е 35. :) Ако съм ги уморила, ще сея други, ще рътя по друг начин, ще мисля.


В албум:

Декември'18

  • 8 снимки
  • 0 коментара
  • 47 image comments

Информация за снимката

Заснето с HUAWEI ANE-LX1

  • 3.8 mm
  • 60000000/1000000000
  • f f/2.2
  • ISO 1000
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

супер ... хайде да видим какво ще измъти люпилнята сега :wub: ... да се намножат малки зелени пиленца !!!

успех Алис! 

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

....мхммм .... аз или си губя паметта или тук нещо се е променило :D .... когато писах коментара май нямаше нищо написано под снимката ... Алис имам матриял /снимков/ еспешъли фор Ю /за рътене и заигравка с мега хипер малки зелени бебоци/ .... само моля те кажи, че цялото това инфо се е появило след моя коментар /аз че остарявам - остарявам ... ама чак толкоз да не видя/ - почвам да се плаша :blink: 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Изи, има време до остаряване. :) Бях оставила заглавието за по-после, че от телефона ми е трудно и като видях коментара ти, много ми допадна и изплагиатствах. Коментара също го писах по-късно (на нормална клавиатура). Давай го тоз матриал, с удоволствие ще го прегледам. Само да копи-пейстна от другия форум...

 Заложих и аз 4 семенца за сладък пипер да се рътят. При нас няма условия по това враме на годината за разсади, но ми е интересно дали нещо ще ми се получи с лампи. И една краставичка (корнишони) ще пробвам. Засега успях да постигна 25° денонощно в инкубатора. Там засега посях семена за Лабрадори директно в кофички, покрити с найлон. Ще тествам успоредно как ще протече процесът при различните методи (с рътене и без).
t° постигнах с една обикновена лампа 25 w, светеща постоянно вътре в инкубатора. Намалих разстоянието между лампите и кофичките, настроих таймер за светодиодната лампа да свети 15 ч., изолирах допълнително, защото засега няма голяма нужда от проветрение. На по-късен етап ще изключа обикновената лампа, по преценка.

 Днес установих, че обикновената лампа нагрява доста и малко я спрях. Откъм нейната страна беше изсъхнал повърхностният слой на почвата.

 

Споделете коментара


Адрес на коментара

:D аз и без това съм доста разсеяна, но със сигурност когато стигнах до: "С лупата ми се иска да виждам развитие." - бях убедена че се срещаме челно с таз мисъл за пръв път :D .... инак щях да забележа до сега ;) .... това ме доведе до един спомен от далечното мъгляво минало, когато с Боби си говорехме дъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъълго предимно по телефона B) и поради това не ми оставаше никакво време да седна и да опиша в какви каши се бях забъркала пак ...

.... та! сега ... мисълта ти с лупата ме присети ... но ще ми трябва малко време да поровя в снимките  /всъщност тази каша е предисторията на LED лампичките :)/

давам ти само малък жокер да видиш в каква посока ще е разказа ;)

RmQvBvu63ua4RxDBNhPmVvHPbY-YFNS3XOwKKXq7

тези малки свежозелени създания .... каква енергия, какво настроение! ... :wub:

/а ти продължавай да разказваш - тъкмо ще сравняваме методите/

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

М... съвсем точно съм го казала, щото нищо не излезе от първата партида семена, точно си писах сама със себе си в чата, защото не бях погледнала, че си писала тук. Благодаря!!! :) Ей сега набързо ще повторя - първите семена ги опропастих, вторите и третите ще ги чакам до към 11-12 декември. Ако дотогава нищо не се покаже, явно ще е знак, че в това време на годината не ми е писано да отглеждам разсади. А нали знаеш, колко много харесвам снимките ти, Изи! Винаги се възхищавам и това не е просто четка от уважение. Не ме бива да хваля, ако не ми харесва. Като погледна нагоре, веднаха ми идва вдъхновението да пиша още, ама на този етап няма какво. :) 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Алис при мен положението е друго .... всички разсади тръгват добре .... докато Изито не тръгне отгоре им ... най-накрая май ги спасих сега под лампичките - просто няма място как да ходи там :D ... само потърпи малко и ще ти покажа какви магарии сътворих за покълване - за 3-4 дена никнат ... само за целта трябва да си купиш чехли/пантофи .... събудих ли любопитството ти :mrgreen:

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

В повечето кофички поникнаха по две семенца, в някои три, както и по едно. Нямам спомен да съм сяла по три, но може като съм ровичкала, да съм пренесла от една кофичка в друга. Чудна работа. Като цяло, освен доматите, има четири семена за пипер. В чашката е само един пипер, в средата е корнишон Левина. Като поникнат всички, ще се види къде е пипер, къде са домати.IMG_20181218_190325.thumb.jpg.2cf78f3875d53e559a340d39ce13a60a.jpg

 

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

:) супер са мъниците ... сега да видим дали ще им стига светлината ... пиши по нататък как се развиват

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

браво :) ... само че тази дума я чувам за пръв път :unsure: и дано не значи че има къртица в чашката или нещо от сорта ;)

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

"кичара

Коса, прическа.

Абе, Пенке, к'ва е тая кичара от тебе днеска?

Мноо яка кичара имаш братле!" 

Споделете коментара


Адрес на коментара

аха ... ясно ... значи скоро да ги очакваме на плитки - расти :rolleyes:

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

ехааааа .... кичарки и звездички ... винце и сармички :wub: ... пу пу пу - да се навъдят едни убави новогодишни дУмати :rolleyes: .... много добре тръгват Алис :)  /и аз вчера боднах 4 доматени семенца в две от свободните гнезда - няма никакво място под лампите вече .... прибрах и цветята и разсадите и ..../

честит празник ! и усмихната нова година ! ;)

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Започвам да разреждам, че там, където са поникнали по три, няма да ги оставя, пък и не мисля да направя много разсад. Все пак е проба. :)

Споделете коментара


Адрес на коментара

.... а аз започвам "да дигам все повече летвата" - в пряк смисъл :D .... вече "тавана" е на 30 см от разсадите за да вкарам там и каланхоето, което почна да се издължава /липсва му светлина в стаята/ ... и въпреки че са толкова високо пак светят доста - май съм попрекалила с лампичките :D

V3zxmHymwx9r8kXe-bzt0CCKa8vKOrowfzgNllsN

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Днес вече оставих по едно растение в кофичка (някои не ги пипах, че си бяха по едно). Краставицата нещо жълтее, а на снимката и другите не са много силно зелени. Растат въпреки мене ;) . На някои им подсипах още почва. И от няколко дни отгоре махнах фолиото, за да влиза повече въздух. 

 IMG_20181229_141722.thumb.jpg.91c7a4d7fd5c6b378884edd0250cc81a.jpg

 

IMG_20181229_142833 (1).jpg

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване