В албум:

  • 58 снимки
  • 151 коментара

4 Коментара

С какво са омотани? Така презимуват ли успешно? Какъв сорт са (може да съм питал вече, но да не помня, за което моля да ме извиниш)?

Споделете коментара


Адрес на коментара

С царевичак. Всяка година така ги натрупва с царевични стъбла и издържат. Едва ли са някакъв сорт. На вилата имаха смокиня, която вече повече от 40 години оцелява по този начин през зимите, вероятно от там е взел издънки и е засадил тези на село. Интересното е, че до плевника има едно дръвче, което никога не завива, но и не измръзва. 

Преди две години бях купила изолация за водопроводни тръби и с нея ги увих - и трите измръзнаха - и сега си продължава по стария изпитан начин с царевичните стъбла.

2 души харесват това

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Колко cm беше изолацията за тръбите щото като гледам тука е 25 см сареиса :D А за сортовете гаранция има значение, защото на Мърводол тъстът пренесе издънка от ямболско, но мръзне до дъно всяка година, докато в комшийски двор има една храстовидна, която е бая чудовище и не мръзне или ако мръзне не е видимо поражението. Но истината е, че в студен климат за да имаш като дърво, трябва решение като на Невил - индивидуален парник. Което ми се вижда прекомерна работа и разправия, отделно цяла зима го гледаш тоя найлон... Предпочитам като се връщам от къмпинга да спра да се наям със смокини при майка ми, да наберем 2-3 легена, да направим сладко и догодина пак! :D

1 човек хареса това

Споделете коментара


Адрес на коментара

Не помня колко см е била изолацията, ама определено не може да се сравни със сегашното опаковане. Сигурно имат значение сортовете, но допускам, че тази е издънка - откак се помня, винаги сме имали смокиня.  А аз като си нямам откъде да си бера с легените, ще се мъча и аз да отглеждам. :D Първо трябва да си откопая от двора на татко де, после ще видя кой метод на опазване ще приложа - с царевицата или на Невил с индивидуален парник. Аа-бе в главата ми се върти зимна градина, амааа ... това ще е в някоя от следващите двайселетки. :D

1 човек хареса това

Споделете коментара


Адрес на коментара
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Добави коментар...

×   You have pasted content with formatting.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Предишното съдържание е възстановено.   Изчисти

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.