Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

IMG_7019.JPG
 

IMG_7019.JPG

Посях салатки в малки чашки за кафе с идеята да са по една и после направо да ги пренеса в градината. Пусках по три , а някъде и по 4 семенца. Обаче поникнаха всички и ми дожаля да ги изхвърля. Сега въпросът е, така ли да ги оставя или да се помъча да ги преместя в други чашки, при което ми се струва, че ще ги счупя. Много са нежни и крехки.

Информация за снимката

Заснето с Canon Canon IXUS 185

  • 5 mm
  • 1/200
  • f f/9.0
  • ISO 200
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

Боби Димитров

Отговорено

Михи, не се сърди, но според мен този разсад е за хвърляне. Вече е прекалено издължен и слаб, явно е гледан или на много топло, или на много тъмно. Изобщо такова стъбло не трябва да се получава над почвата, освен ако не са супер гъсти и дори тогава е по-малко.

Според мен опитай пак, но ако държиш чашките на топло, трябва да им осигуриш адекватно осветление в стаята (прозорец не стига, лампи иска). Алтернативно, изкарай вън чашките със семена и ги покрий с найлонова торбичка, да имат въздух отгоре. Така разсадите ще растат по-бавно, но ще са ниски, здрави, силни и калени. Като наближат торбичката, с други думи порастнали са 3-4 см в чашката и 3-4 още отгоре нея, можеш да ги слагаш в градината.

Успех!

Споделете коментара


Адрес на коментара

Днес посях нови. Тези ще ги наблюдавам и ще видя какво ще стане. Уж бяха на хладно и светло, но....

Споделете коментара


Адрес на коментара

Ако имаш агривело, засади ги, покрий ги, без да ги разбутваш, директно от чашката. И си остави няколко така, за да видиш разликата. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване