Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

лупина
 
В албум:

Ябълки, хвощ и мочурище

  • 126 снимки
  • 0 коментара
  • 221 image comments

Информация за снимката

Заснето с SONY DSC-H300

  • 4.5 mm
  • 1/160
  • f f/3.0
  • ISO 80
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

От едно пакетче семена от лупина имам 1 бр. лупина. Още не знам какъв цвят е.

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Ева, това едно растение ли е??? Аз от една шепа семена от Изито отгледах 3 лупини, които имаха по 1 листо и бяха 5 см високи. Така че, браво!

Споделете коментара


Адрес на коментара

Това значи, че семената от Изито не струват или ти, Боби, толкова си можеш :tounge_wink:

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Бобиту, да ги беше раздал поне на хората - да ги отгледат качествено ... Ру искаше лупини и така и не са стигнали до него. Не ги пратих само на теб - да ги сееш с шепите :mrgreen:

Между другото вече втора година сея от същите семена и са с добра кълняемост. В момента в две заложени кутийки си никнат без проблем.... но тъй като ги омешах отделните цветове ще очаквам да видя с какви разцветки ще ме изненадат сега :)

миналата година излязоха розови и бели:

_T9EGVsam3vG3PVN1l6ctkSXTwWclTF4b9xsh4oM

nLUiVo80khdKjHaoRkv3rfU5vc_y3LkdEfNDfaY9

Jjl66KADUuaEp_zy8r2Xlxtvrt8inTS68lTu1VoB

jbGeAGMF68lwOnBR-dlPlhXeAx4CnPsGToqncjq9

8xBiHrtNA9KkG0x082NcgsVer4y56YP_tnGMCqay

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Алис, и двете! Но има и трето, явно това е капризно растение. Както наръсиш в една леха, не тръгва. Явно иска и вода, не му стига валежа. Иначе семена има много, аз ползвах малка част от всички пратени.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Боби, снимах днес за теб лупините ... в тези малки чашки ги покълвам първо - сложила съм не повече от 10тина семенца ... и в момента са поникнали 8 - тоест покълват добре семената ... незнам дали искат много влага - при съседката сами поникват от падащите семена /даже се кръстосват в нови разцветки/ - тя не си играе да ги полива там ... това което може би им трябва е да не са много затревени - защото тя си копае градинките и трева няма много в тях ... миналата година при мен поникнаха много и една част сложих в затревена градинка а другите в почистена - тези в тревите не можаха да тръгнат - изгубиха се ... другите се хванаха ... сега тези които са поникнали мисля да ги пикирам в хартиени чашки и направо с чашките да ги сложа в градинките - да имат време да се "настанят" .....

VS3Yz8_rBZTCnDLJmZb0c6SURmE1htXXgnpu388s

fJBgk1H1Wav_rHbk-pMDh6AN9mYL5q99-fgKVFtw

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Благодаря! Аз си рекох, че като са с дълбок корен ще искат по-малко вода, но лани захвана суша. Едната седмица ги насадихме, листенцата им бяха колкото левче, другата седмица вече бяха измрели. Не че семената не покълват, просто аз толкова успях да отгледам и накрая като боднахме в градината, до там. Тревата също вероятно е била проблем. Иначе преди това бях наръсил сандъче със семена и изкараха бая, но преди да успея да ги пикирам, дали се изсякоха или друго, не зная, но останаха единични бройки.

Един ден ша го докарам и аз до там да се самонасаждат, ама няма да е скоро. Ако това е някаква индикация, кученцата, за които всички познати мен баби казват, че са напаст, не можаха да се закрепят при нас от семе.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване