Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Стара кайсия 2-3 години след подновяваща резитба
 

Стара кайсия 2-3 години след подновяваща резитба

Това дърво беше изцяло скрито от повет, не се виждаше, че има дърво. По-голямата част бяха клони с рани, гнили, с дупки и смола, или по друг начин проблемни. Орязахме цялата корона, останаха само 1-2 места от старите разклонения, то се вижда, но реално всичко отвъд скелетен клон и то най-базов - замина, на два етапа.

За 2-3 години дървото възстанови размера на старата си корона, но с нови клони, отрупа се се с цвят и ако не бяха сланите през късния април, щяхме вече да берем от него. Тази снимка е от 2015 година, прочее - от тогава е пораснала бая кайсийката :)

Драстичните случаи искат драстични мерки, но пък и резултатите са драстични. Радвам се, че успяхме да я спасим, иначе консенсусът беше да се отреже, това е боклук.

Информация за снимката

Заснето с Canon Canon PowerShot S90

  • 6 mm
  • 1/30
  • f f/2.0
  • ISO 500
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

Мдаа Замислил съм аз на едни круши нещо подобно. И вервам че ше стане и там работата. 

Това сигурно ще да е Бургаското плейс. Сериозна дейност кипи там! И никакво колтучене а? 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Това е кюстендилското плейс, по-точно едно от плейлистата, в Мърводол, втората от няколкото градини. Нимойм са разберем за едногодишните, но поне за многогодишните ме слушат :) Това са една част от 300тата корена салатни домати, в които има точно 2 сорта и които не се култучат рано щот "нещо ако единия умре, да има друг", а после кат стане късно "то много големи вече тия култуци, цвят имат" и накрая ни можеш да ги вържеш за кола, ни те самите връзват. От тия корени се вади средно на корен около 1/2 до 1/3 спрямо нашите тревясали. Но работата е 5 пъти повече, хората са 3-5 пъти повече, а разнообразието на културите, видовете и сортовете е под 10%... Но пък добър мед се вади, с полско-горски вкус!

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване