Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Изненада :)
 

Изненада :)

.... вчера открих в шкафа един забравен батат измежду другите картофи - не съм сигурна, но май идва от Лидл ... нищо че вече е късно - ще го тествам, за да знам поне за другата година дали да опитвам от лидълските ... а и тук е топло дълго време - може и да се получи нещо ... снощи отрязах само тази горната част с кълновете и я сложих в чашка с вода ... ще показвам по натам как се развива :) 

  • Харесвам 2

В албум:

Разни

  • 3 снимки
  • 0 коментара
  • 28 image comments

Информация за снимката

Заснето с Panasonic DMC-FZ150

  • 7 mm
  • 10/150
  • f f/3.1
  • ISO 400
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

Хммм, аз що не мога да открия батати с много очички. Като съм купувала все ги оглеждам и едни такива голички са, по едно-две мижави очета имат.

Исе, а тоя изглежда като изкарал от нищото кълнове. Не ни забравй и пиши как върви нататък. Много ми е интересно.

 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Вени тук само аз обичам бататите и затова си взимам няколко само за мен - оставям ги в шкаф при другите и до сега не ми се е случвало да намеря покълнал - може и да съм ги хапвала бързо ... по принцип не съм ги избирала за да ги пробвам да покълват ... имах идея да купя семе от тук https://hobi-semena.com/batati.html  ... но се улисах тази година и пропуснах ... е, да видим сега какво ще излезе от новият експеримент :D ... ако ги завъдя ще мога и да дам ако някой иска да гледа :)  

Споделете коментара


Адрес на коментара

Исе, тоя сайт го знам, но когато последно влизах в него нямаше нищо налично. Сега гледам обаче, че има наличности. Ще взема да поръчам за ужас на ММ, защото той трябва да ги засажда. Отивам да се чудя къде обаче да ги слага. То място много, ама недоработено...... А у нас още с първия опит всички харесаха бататите. На резенчета с подправки и малко зехтин и във фурната. На мен са ми любими, само цената в магазините не ме устройва особено.

Споделете коментара


Адрес на коментара

то май късно вече Вени ... до колкото разбирам сеят се по-рано че искат повече време ... аз сега ще го посея, защото така и така е поникнал - но ще е на кантар работата ... /айде спасих кожата на мЪжо ти :D/

Споделете коментара


Адрес на коментара

Исе, не си му спасила кожата. Първо не отговори повече от 10 часа и реших, че айде отсвири ме и не одобри идеята. Ама после като се чухме се оказа, че половината ден чел за бататите кое как и иска да опита. Така, че ще поръчвам днес. Да живеят експериментите.

Споделете коментара


Адрес на коментара

супер - значи ще експериментираме заедно ... тъкмо ще видим как растат при различни условия - моя ще го сложа във фолиото .... дори и да не изкарат тази година - поне ще видим как се развиват и за другата ще сме подготвени :) ... пиши като вземеш и от кой сорт си взела - аз за съжаление не знам моя какъв сорт е, но поне знам, че са вкусни 

Споделете коментара


Адрес на коментара

пускам снимки как се движи бататът 

yRXXtaxYpoB8tdxCgPzfafpO4ajgW8Oun_bPmZ1W

 

I-kzX_YQaWr9Xwi_iIbAmX2KpexTf-IS5hYeaQv2

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Е ми супер! При нас на северен прозорец, този растеж, който е станал за 10 дни при теб, отнема от началото на март до края на май (3 месеца).

Споделете коментара


Адрес на коментара

ти сериозно ли? ... а аз мислех че се бави ... и при мен е на северната тераса ...

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

За факти винаги съм сериозен! Проблем е не географската посока, а температурите - при теб винаги ще е горещо спрямо тук. Например в отоплена стая на 22 градуса, до стъклото е 16-17 и не расте.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване