Други снимки в Градинарски албуми

scroll of truth

"The truth is annoying, because it destroys all beliefs."


-Nietzsche


1 човек хареса това

4 Коментара

Боби Димитров

Отговорено

За мен проблемът не е в митовете, а Омразното (с ударение на О) "опровергаване". Написано е така, все едно като не е дроба на планетата, не е важно. Оти да е живо?! Може да не е дроба, а да е дебелото черво или панкреаса или диафрагмата, но това не значи, че е безполезно и трябва да се изтръгне и продаде на черно на търговци на органи. Освен това, планктона също си има проблеми.

И друго, като кажеш, че нещо, за което хората се притесняват (със или без причина) не е вярно и хората са тъпи да се притесняват, създаваш фалшивото усещане, че всичко е наред и всички притеснения не са валидни. Това е контра-продуктивно и дискусията, и към научаването, и към търсенето на проблема и към намирането на решения.

Покрай вайръла с Амазония, в опитите си да го "спрат", скептиците изкараха, че никога нищо не е горяло никъде в Амазония и съответно всички други, които мислят така, са тъпи. Но това също е тъпо, ненужно разделя хората вместо да използва възможността да учи, а и невярно. Да, и мемето е тъпо, щото показва стари снимки и създава излишна паника в световен мащаб. Но това, че Амазония гори всяка година на много места и в много случаи пожарите са причинени от хора, които искат повече соя и телешко, не е нещо, което трябва да се омаловажава в отчаяните и ненужни опити да изкараш цялото световно население тъпо.

Много "разбивачи на митове" по нета се характеризират с Омразно отношение, все едно единствено омразата и ненавистта и висококалоричния сарказъм ги карат да обяснят нещо. Това не е добро, отделно, че не е правилно. На децата си никога не би обяснявал по този начин, с отвращение и "ти си тъп".

Споделете коментара


Адрес на коментара
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Добави коментар...

×   You have pasted content with formatting.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Предишното съдържание е възстановено.   Изчисти

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.