Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

разрез на Джордан
 

В албум:

смокини

  • 9 снимки
  • 0 коментара
  • 11 image comments

Информация за снимката


Recommended Comments

Тази ми изглежда най-сладка и апетитна. Има ли някоя от тези, която държи на студове от порядъка на -15-20 за кратки (ден-два) периоди?

Споделете коментара


Адрес на коментара

Пробвай и ще споделиш. Тези сортове са разпространени в областта Прованс, от там и произлиза един от най студоустойчивите нарове сорта Прованс. Никой не може да отговори на този въпрос освен при казуса проба , грешка или проба - успех. В темата за студоустойчивите кивита, съм писал по темата студопоносимост и студоустойчивост, ако има и тема за смокини, може да се коментират нещата персонално. Що се касае до вкуса на Джордан, определено е зашеметяващ :) , но има не по зле от него други сортове, стига на човек да м се занимава :) 

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

За смокини тема май няма, а що се отнася до експериментирането... Мисля, че е по добре все пак да имам представа за студопоносимостта и студоустойчивостта на определен сорт и след това да пробвам, а не да взема "Мичурин 5" май беше и да гледам как се мъчи. За това питах, дали знаете някой изпитан сорт със задоволителни вкусови качества, който да издържи на 780мнв с южно изложение и обичайните капризи на зимата у нас?

Споделете коментара


Адрес на коментара

всеки район има и собствени микрорайони с микроклимат със собствен почерк. На едно място може да се разививат прекрасно, а само на километър в страни да не се слчват нещата. По темата е изписано много , повечето са предположения и глупости. За това се въздържам да давам съвети в които няма как да си на 100% сигурен, ако не познаваш микроклимата в детайли. Мога да говоря без никакъв проблем за моя район, познавам микроклиматите му до болка. Ако някой се изкаже уверен и препоръча сорт, то това е несериозно. Сорта Гуте дор , сорта Ноар де Жулиет и сорта Кол де дам, са по устойчиви от дивата безвкусна мичурин 10, казвам го от личен опит при едногодишни растения, оставени на втора зима в 3 литрови саксии на голо поле с леко укритие от ограда ( масивна ), мичурин се спомина безславно, останалите три сорта плододаваха същата година, така, че лично аз предпочитам да не нищя тази тема, защото ще объркам на много хора представите им по въпроса

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване