Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

20200326_085639.jpg
 

В албум:

Разсади

  • 12 снимки
  • 0 коментара
  • 50 image comments

Информация за снимката

Заснето с samsung SM-G930F

  • 4.2 mm
  • 1/50
  • f f/1.7
  • ISO 64
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

разсад домати - по един сорт в клетка и разсад пипер - по един стрък в клетка...  очевидно пиперът ще прорасте, докато стане време да го слагам в градината - догодина ще си поправя грешката и него ще го слагам късно, както доматите.

Споделете коментара


Адрес на коментара

@Ру®, доколкото виждам пиперът ще цъфти. Според мен, ако сложиш всеки корен в отделна саксия, за да се развива нормално, има шанс безпроблемно да го преместиш в градината.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Ще ги преместя в кофички за кисело мляко, ама чакам да се позатопли, за да ги държа навън, че тогава ще заемат повече място.  А да махам ли цветовете (всички или някои поне), защото по-рано от Гергьовден няма да отидат в градината... ?

Споделете коментара


Адрес на коментара

Няма нужда да махаш цветовете, ако нещо не им е кеф, те сами ще паднат. Все пак би могъл най-едрите да изместиш в кофички (поне три-четири), така хем те ще се почувстват по-добре, хем по-дребните ще имат възможност да растат без да се издължават излишно. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Ако имаш празна туба от минерална вода, би могъл да експериментираш по начина, по който аз си запазих кестените на терасата. Режеш тубата на две, посаждаш два корена пипер и захлупваш с горната част, капачката през деня може би да е махната, а нощем да е завита. Да няма вода в тубата, за да не се превърне в лед, а и ако искаш нощем може да ги прибираш, докато са минусови температурите. 

 

IMG_20200206_211119.jpg

Споделете коментара


Адрес на коментара

Пипера доста изпреварил доматите. Прекрасен разсад, през екрана му се радвам!! Запази го както са ти казали. Пипер и в по-голяма саксия може да се отглежда. Казвай сега какъв е сорта на пипера и после пиши моля какво е станало с него. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Не знам какъв е сортът - някакви големи чушки за пълнене, които жена ми беше купила от Billa. И даже имахме лек скандал с нея, защото аз за първи път бях успял да произведа едни (за мен) прекрасни капии (от семена от @alys) и очаквах тях да ползва за готвене, пълнене, салати  и т.н., пък тя просто отишла и си купила от магазина ;-)    Но не мога да не призная, че тези от Billa събираха 2-3 пъти повече пълнеж...  Та събрах от тях семена и сега ще видим какво ще се получи... Дано да не са били някакъв хибрид.

    • Ха-ха 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Между другото в саксиите, които се виждат отвън на терасата, има салатки и кориандър, там изкараха цялата зима, засадени са есента и продължаваме да си късаме и похапваме най-големите листа. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване