Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

IMG_20211016_174130.jpg
 

Информация за снимката

Заснето с Xiaomi M2003J15SC

  • 4.7 mm
  • 20003/1000000
  • f f/1.8
  • ISO 120
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

Боби Димитров

Отговорено

Днес спря и утре отивам да видя и аз за тия макар че ме съмнява малко толкова бързо да излязат... Моля те пусни в рецептите онази с маринованите рижинки!

Споделете коментара


Адрес на коментара

Моля те да имаш предвид, че някъде може да е открит ловния сезон. За бракониерите сезонът е винаги открит. Жълта автожилетка не е достатъчна ако се вреш из храсти. Трябва звуково известяване. Ако имаш тромпет - може да се опиташ да имитираш Луис Армстронг.

Днес установих със сигурност, че дивите прасета похапват и рижики. Готов ли си за неочаквана среща ? Аз нося тромба от детски велосипед и се старая да я използвам. 

Моля те да имаш предвид, че в България има 8 вида ядливи рижики и една отровна. Ако желаеш - има възможност да прочетеш в manatarka.org описания.

И днес включително беше студено и набраните от мен гъби нямаха посетители, но от понеделник времето се затопля и насекомите ще се активизират.

Сега съм във Владая, файлът с рецептата е в София и от 10 месеца не съм я изпълнявал. Забравям точните пропорции. Старая се да не прилагам принципа 1:кесим. По принцип в маринатата има оцет, зехтин/олио, сол, захар, черен пипер, дафинов лист, може би бахар, аз добавям и накъсан карфиол, както и нарязани месести червени чушки/камби. Обикновено рижиките се бланшират и се заливат с марината така, че да ги покрие. След няколко дни започва дегустация през 2-3 дни. Обаче трябва да са някъде на хладно.

В понеделник ще бъда пред компютъра и ще намеря файла. Ако намериш рижики - след външния оглед ги разрежи за да видиш има ли дивеч. Още при самото бране, иначе докато носиш гъбите - инсектите действат. 

Набраните в неделя почистени рижики могат да изчакат  до понеделник в хладилника. Моите също ще чакат понеделника. 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Боби Димитров

Отговорено

Където ходим ние (на 5 мин от къщи) няма ни дивеч, ни ловци. Отделно с три непрестанно плещещи на висок глас дечурлига, не вярвам да има проблеми :D

Но гъби нямаше, рано е, не са излезли. Тук-там някоя единична масловчица, за едно тиганче... и една шепичка челядинки... Това е. След няколко дни пак.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване