Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

"Голямата Берта" заглади косъма
 

"Голямата Берта" заглади косъма

Гост
  • 452 прегледа

Информация за снимката

Заснето с samsung SM-A127F

  • 4.6 mm
  • 21/10000
  • f f/2.0
  • ISO 20
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

Проектите за тази пролет са изпълнени, две оранжерии - 12 и 20 метра, асмалък, компост - шест тона, настанен по лехите има и в запас, всичко засадено и насято, трева йок. 

Имам довършителни работи, но те са за забавление. :)

Споделете коментара


Адрес на коментара

Материалите купих миналата година и ми излязоха 3000 лева. Сега ще са повече, но все пак си заслужава, предвид какво има насреща. Труда е около един месец. 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Котарак без чизми

Отговорено

Добре изглежда на пръв поглед, дано да издържи дълго. Само за уточнение - трудът е един месец, но не на един човек за един месец. Колективен труд е.

Споделете коментара


Адрес на коментара

От Долни Богров.

Ако уредиш да си вземеш, мога да те свържа с човек за транспорта, да платиш в едната посока. Има камиончета, които товарят три тона, за повече трябва да го питаш. 

Споделете коментара


Адрес на коментара
Славянски

Отговорено

Оранжериите с какво са покрити? Отстрани с мрежа ли бяха?

Един месец труд викаш, по колко часа средно на ден?

Няма да ти казвам колко зеленчук съм посял/посадил в лехите към момента. С други дейности се занимавам, основно строителни. Но определено организацията ти впечатлява, Димо. До-оста работа си свършил.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Материала го взех миналата пролет, подготвен е и импрегниран в удобно време, като подготовката не включвам в изграждането.

За двете оранжерии общо ще говоря: Дупките се въртят с бензинов свредел ф100 мм. До 110, разширявам с тръба ф110, да е плътно. Слагам найлон на коловете 8 на 8 см. и пускам в тръбите. Влизат плътно. Запълвам празнините с монтажна пяна. Това е работа за 3-4 дена. За конструкцията ми трябват 4-5 дена. Полагането на найлона отгоре е 2 дена и някой трябва да помага, значи общо 4 дена. За мрежата е същото 2 дена, двама човека, пак 4 дена. Довършителни работи още 3 дена и си стават 20 работни дни на пълен работен ден. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Говоря за моето темпо, което е сериозно. Освен това, предварително съм визуализирал всяко действие и знам точно какво правя по най- краткият път. Не меря дъските и да ходя да режа, налагам и режа на място с малката шлифовалка с диск за дърво. Става много бързо, а понеже найлон ще носи, не съм се вживявал да е перфектно, нито материала е качествен. Имам ограничено време и просто гледах да го приключа. Но стана много добре. 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване