Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Гого

Пернати в двора на свобода

Recommended Posts

Славянски

Тая година квачките станаха шест, макар че от тях три мътиха колкото да не лежат един месец напразно. Водят по 1-4 пилета. Една самонасадила се млада кокошка излюпи девет от десет (последното беше счупило яйцето, но умряло вътре) и си ги гледа. Няколко ги разкандърдисах. С тази, която прибрах от гнездото ѝ в един храсталак, стават седем. Според мен са на 3-4 дни мътене яйцата. Гледах ги с челника. А аз подозирах, че може да са и на две седмици.

Като породи са две чисти брами, една друга, която не е чиста, но е като черно-сребриста брама. Една бяла очевидно с орпингтънски ген, една легхорнка, една между брама и орпингтън някаква кръстоска и една чисто черна, мисля от легхорнско яйце се излюпи. Пиленцата ѝ повечето (от нейни яйца) са черни с бели коремчета. Докато другите квачки нямаха такива.  При мен брамите си мътят, оригиналните орпингтънки и те мътеха, макар да не съм слагал всички. Но остана смесено потомство и даже легхорните почнаха да люпят. В момента легхорнката е най-агресивна от квачките, при все че е с едно пиле. Другите са кротки.

Тая година ястребът не напада засега. Няма още убито или изчезнало пиле. Дано се задържи така положението. Според мен яйца от някакви доказани мътачки би трябвало да ти свършат работа ако искаш квачка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване