Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Славянски

Кивано / Африканска рогата краставица (Cucumis metuliferus)

Recommended Posts

Славянски

Какво мислите за този плод/зеленчук?

Преди години бях взел семе и сях. Много мощно се развиха и дадоха немалко плод, но тогава се преместих и не успях да ги опитам. Точно преди десет години. И така и не бях опитвал как е на вкус.

Днес реших да взема един плод от Лидъл най-накрая (на промоция). Мога да го определя като може би най-безвкусният плод, който някога съм опитвал. Като блудкава краставица без сладост или киселина. И исках да питам наистина ли му е такъв вкусът или просто тези (от Франция) са нещо презрели или нечитави?

Гледах тук коментари. Моето въобще не беше зелено отвътре, по-скоро безцветно:

Някои хора ги харесват, но повечето не. Опитват по веднъж, купешки основно.

Някой вижда ли стойност в това растение?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
peterstamov

Търсих подложка за пъпешите това лято. От писания открих, че ги присаждат и на това. Поръчах семена. Дойдоха, поникнаха, но плод не видях.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Marangoza

Споделям личен опит в отглеждането на това нещо - плод ли е или зеленчук, не знам. Знам само,че не става за ядене,за салата или друго. Вътре има милион семки,малко сок и нищо друго, даже и вкус няма. Самото отглеждане не изисква някакви по-специални грижи. Ако някой закъса в пустинята за вода, киваното ще му "пусне" една глътка!

411475_2333272309384_218210924_o.jpg

620573_2340327365756_1910800288_o.jpg

616297_2340329125800_1184137266_o.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Аз четох някои коментари за начина, по който се консумира това нещо и какъв вкус трябва да има. Но нещо не успях да ги копирам (ще го направя по-късно). Но имаше коментари от хора от Южна Африка и от Зимбабве, където вирее в диво състояние. И най-общо може да се яде още зелено като краставица или да се чака да узрее, когато някои го ядат и с малко захар като плод. За мен лично този вкус, който опитах, не става. Ако това му е максимумът, не бих го отглеждал. Отбрах обаче семена и предвид, че вирее в пустиня, аз лично бих го пробвал в диво състояние да се катери по глогове и прочие.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Плодове кивано имах, но наистина това не става за ядене. Просто беше красиво и атрактивно. Не е претенциозно растение, но беше на поливка заедно с доматите и краставиците.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
rufo

Миналата година и аз ги опитах -На вкус е като истинска краставица, малко по стипциво- НО трябва да се консумира докто е още зелено(само му махаш бодличките) ! Пожълтее ли - не става, все едно да ядеш дърта жълта краставица :)

  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозето ме наби!

Сетих се за картофите: никой не искал да ги яде заради гадния им вкус... сурови :)

  • Ха-ха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване