Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Котарак без чизми

Смокиня - въпроси и проблеми 2

Recommended Posts

Kalam Mekhar
преди 1 час, Миленка® написа:

Продаваха в Лидл смокини на бройка ...

IMG_20241208_082952391_HDR.jpg

Ако сте в район с опрашване, има голяма вероятност, някой от тези семенаци да се окаже женска смокиня от тип Смирна с прилично качество. Да се окаже женска смокиня от Common тип и то с прилично качество е толкова малко вероятно, че не си заслужава смятането на тази вероятност.

• Мерси 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
embedeo
преди 3 часа, Миленка® написа:

Продаваха в Лидл смокини на бройка ...

Ако след няколко години случайно се окажеш в ситуация, в която се чудиш какво да правиш с мъжките смокини от тази партида, (и особено ако нямаш бластофага наоколо), то аз съм кандидат за един брой малка мъжка смокиня :) .

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 11 часа, embedeo написа:

Ако след няколко години случайно се окажеш в ситуация, в която се чудиш какво да правиш с мъжките смокини от тази партида, (и особено ако нямаш бластофага наоколо), то аз съм кандидат за един брой малка мъжка смокиня :) .

Нищожна част от мъжките смокини са постоянен/устойчив каприфиг, които имат три реколти и са способни да поддържат колония. За това, дори и мъжка смокиня е добре да си вземаш от проверен източник или дърво на което сам си виждал да се задържа Mamme през зимата.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

А беше ли написан сорта на смокинята в Лидл? Сефте зървам смокиня от семка, като любител на семеначета - чест и почитания!

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 22 минути, Боби Димитров написа:

А беше ли написан сорта на смокинята в Лидл? Сефте зървам смокиня от семка, като любител на семеначета - чест и почитания!

В LIDL продават само плодове от Черна Бурса. Това са семенаци от нейни плодове. Преди продаваха и Бреба на Блек Мишън, внос от Южна Америка, но, нямам как да поникнат семена от нея. Отделно в ЛИДЛ продават и растения семенаци под името "Napolitana", част от които се оказват мъжки смокини. Може би наистина са от семена на Napolitana Negra/Albacor. Испанците продават хиляди тонове сушени смокини от този сорт и няколко работливи китайци може да се навият да засаждат семената от тях. Аз знам само един човек в България, който е получил от такова растение плодове, приличащи наистина на Napolitana Negra (Испанска Мисия), но, той живее в район с опрашване, така, че пак не е сигурно, дали семенакът е напълно идентичен.

Редактирано от Kalam Mekhar
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®
На 8.12.2024 г. at 21:36, embedeo написа:

На 9.12.2024 г. at 13:01, Боби Димитров написа:

Не беше написан.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 1 час, Миленка® написа:

Не беше написан.

Пише го на кашоните.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®
преди 7 минути, Kalam Mekhar написа:

Пише го на кашоните.

Свърши, купувах преди месеци, за друг път ще знам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване