Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Антоанета

Сок (сироп) от бъз?

Recommended Posts

Боби Димитров

Това е рецептата, дал съм я по-горе. После този 1.7 литра сироп (20 цвята, литър вода, кило захар) ще се разреди с вода до минимум 10 литра сок, често 12.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
РозмариН
преди 2 часа, Славянски написа:

Излизат двайсет цвята на литър вода, не е ли много това? Аз сироп не съм правил, а все за пресен, но цветовете са били 2-3 пъти по-малко.

Така е @Славянски и по мои спомени бабината рецепта беше с 20на или 25 цвята за една доза. И преди като съм търсила горе долу такива са пропорциите по различни версии на рецептата.

Я, кажи за сок пресен каква е твоята рецепта, щото сиропа го разнищихме, аз си изклъцках 50ната цвята за сироп /мисля следващия път да пробвам директно през вилица за разнообразие/, но определено смятам да бера и правя още. Та, ще пробвам и сок, ако кажеш как:smile:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

А, моята рецепта е била взета от нета. Да съм слагал 6-10 цвята на литър вода в зависимост от размера. После и лимон се добавяше. Не съм правил скоро, та не мога да изказвам мнение наистина. Но се получаваше. Просто добавях мед, охлаждах и пиех в следващите дни. Пробвал съм и с акация, но не се усети нещо специално.

Боби има право, че при концентрат после и вкусът се разрежда. Без разреждане си остава по-наситен. Та цветовете може да са по-малко.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
bess

По сходен начин правих сироп от коприва (поради големите количества с които разполагам), който също стана доста успешен. Единия път пробвах само с накисване и захар, но после пробвах с варене - предполагам, че се губят ценни вещества, но се печели аромат... Няма пълно щастие :)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
РозмариН

О! Това е интересно!!:flushed: Може ли отделна тема с рецептата или, ако няма други мераклии бих се радвала на лично съобщение с рецепта?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване