Гого

Съвместна поръчка на wine cap гъби (Stropharia rugosoannulata)

5 мнения в тази тема

строфария-гъби.jpg

Ру мисли да поръчва оттук: http://www.kpr-eshop.eu/bg/pleurotus-ostreatus/?slist_page=0&slist_letter=S

Ориентировъчно излиза 100 лв за кг.

До момента сме аз, Ру и Димо, който изяви желание в чата.

Ако има други желаещи, да се вписват.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не бях на линия и не проследих много чата, описано ли е дали заразеното жито може да вирее в гората, или иска, както всички други "домашни" гъби специални условия?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не иска пряка слънчева светлина. При -15 загива. Развива се при +20. Дават пример за отглеждане в слама, но виждам и в дървесен чипс. Това със сслънцето не ми харесва особено, но явно ще ги гледам в овощната градина.
Нормата за 1 кв.м. леха е 330 гр заразено зърно. Повече инфо на бг език, тук: http://www.gradinata.bg/index.php?page=article&article_id=231

Искаше ми се да могат да си растат в градината по земята, но май няма да се получи. Тъкмо ще добия някакъв  опит и ще  си поръчам и от останалите гъби, които се предлагат в България, като кладница и шийтаке.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм, пас ще съм тогаз. Комшията гледа доста време кладница в чували, като първоначалната му идея беше в стари бали, каквито имат. Обаче в балите не расте особено, предполагам е прекалено силна конкуренцията. Докато в чувалите е лудница, с 10 чувала, няма обиране. Влагата се държи вътре, полива ги с една лейка, държи ги в една стара постройка, нищо кой знае какво, но за мен това не е естествено (отделно, че кладницата е доста безвкусна гъба, дори на фона на печурката).

Лани някъде по ливадата край лехите излязоха 3-4 печурки ливадни. Оставих ги хубаво да узреят и се надявам да са пуснали спори. От стари гъбари съм чувал (до колко е истина или просто раздувка, докато си пият бирите на пункта за изкупуване в Дървеница), че можело да се "култивира" дадено място от гората като го насипваш със спори. Събираха между листи хартия спори от сърнели основно, но и не само, после ги ръсеха по "тайни", техни места. Към Железница, покрай пътя горе-долу, има една брезова горичка, като отиваш на юг се пада от дясно. Там, преди 20 години, сме брали брезови манатарки, за които са ми казвали, че са "докарани" тук.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Гого хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.