Варела

Мармалад от кайсии

1 мнение в тази тема

В пропорции, че ми е по лесно: на 2кг. смлени кайсии се слага 1 кг. захар; още докато се мелят на всеки две три шепи смелено се слагат по няколко капки ябълков (или друг плодов) оцет..  последния път общо на 3те кила млени кайсии сложих около 4-5 супени лъжици оцет от нар, който не е и толкова кисел.. след като се сложи захарта хубаво се разбърва и се пече се в тава във фурната на 180-200 градуса.. бърка се по-често понеже от захарта се пени и пяната може да почне да загаря.. 10 минути преди да се извади мармалада се слага 1 равна ч.л. с лимонтузу за всяко кило захар и по желание ванилия.. на последната партида от 3 кг. суров плод сложих 2 пакетчета бурбонска ванилова захар..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.