alys

Дробилка/клонотрошачка

11 мнения в тази тема

Моделът на дробилката, която ползваме, е Makita UD2500 - 2500W (валова). Резултатът е много добър. Някои от клоните само са намачкани, но нас това ни устройва. 

Обещаното видео.

IMG_20180411_151957.jpg.615139271de8568de37417a47894afc4.jpg

3 души харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качвам и видео и на моя викинг GE 250.

В дневника ми има и снимки на ножовете му.

За съжаление, нямам прясно отрязани клони от овошките или лозето. Това е от пауловниите, които изкастрих преди две седмици.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като звук, скорост и резултат на Гого ме радва доста повече... Но разбирам, че тя не работи със сухи клони, за разлика от тази с валове!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после успях да изгледам видеото с дробилката на Гого. Сега разбрах разликата и съм доволна от избора, който направихме. На нас не ни трябва чипс, а раздробяване. А който иска да мулчира, трябва да си вземе като на Гого дробилка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво правите с това раздробено после, ако не го ползвате за мулч? Тъй като го разбирам аз, на Гого е режеща, а вашата е дъвчеща?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отопляваме се. :) Надъвканите  са много малко. Повечето са надробени.

 

IMG_20180416_115256.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На ‎4‎/‎16‎/‎2018 at 11:54, alys написа:

Отопляваме се. :) Надъвканите  са много малко. Повечето са надробени.

Ние  сме със същата машинка- върши много добра работа за подпалки, че и за отопление, изпробвано тази зима:)

 

 

 

1 човек хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам сега двата купа с надробени клони, не  виждам надъвкани, които съм показала в началото.  Половинката настрои нещо и всичко излиза надробено.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IMG_20181102_152107.thumb.jpg.8237e8d1f1394d513a7f9f6aebcc98cc.jpg

1 човек хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това си става за мулч.

1 човек хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какво и как. Примерно за моите пътеки е много едро, не можеш да ходиш по не го бос, хеле па децата. Другото е, че поради едрите парчета ще се разгражда бавно. И за горене не ме кефи много, щото е прекалено насипно. А бе нямам угодия :D

Над 2 см спокойно бих кастрил, форматирал и горил. Всичко по-дребно обаче искам да ми излиза наистина надробено, а не просто нарязано на парчета (или фърганьие, както казват на филиите в Странджата, но и на други неща рязани на парчета). Това, което вади Гоговата е по-близко до представата ми, особено предвид, че са ми карали 10 кубика първата година от тоя матрял, а тая година съм изгребал към 1500 литра от едно място край София.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.