Отговорено 6 юни Предполагам, ако е било с достатъчно количество пръст около него при ваденето - ще оцелее. Иска шарена сянка и висока въздушна сянка. Дано устиска. Салеп е на 100%. Защитени са! Не се хвали много 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 13 юни Привет на всички Има много вярно в приказката че .................за Нас, седмичните градинари...........проблемите който заварваме тази събота и неделя в градините Си, някак си и като от само себе се ................... намират своите решения сами до следващият път. Това важи с пълна сила .......поне в нашата овощна градина e така ..........за черешите. Така както миналата седмица бяха отрупани с пашкули с новоизлюпени гъсеници........така тази седмица като с магическа пръчка всичките те някъде бяха изчезнали. Няма и следа от тях. Тази вреда която са причинили на дръвчето като изядена листна маса е нищо и е без значение в сравнение с това което бихме причинили Ние.....................ако не успеем да контролираме емоциите Си. Черешите пак си зреят и е удоволствие да се събират когато са чисти и без препарати. Чудех Се ..........какво се случва точно с гъсениците през тази седмица . Има ли Някой да е свидетел на това ? Други дръвчета като кайсиите например ( ако преминат разбира се сланите).............са не забележими и без проблемни, не изискват никакви грижи. През цялото време само ни радват. Прасковите обаче.............определено Ми създават дискомфорт. С конвенционалните средства на защита са безпроблемни. Това са снимки от миналата година. Тази година обаче................първо експериментирах със сода и салицил. 5-6 пръскания от най ранна фаза. Опитах после и други неща но ......вече бяха изпуснати. Сега изглеждат така...... Без химия ..................Някой може ли да предложи неща по различно от това и как го постига. И за финал...................първата реколта от смокини и още един детайл които бях харесал и исках да го има и при Мен. 4 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 14 юни при нас тази година имаше много тежка слана и всички дръвчета заминаха - при теб поне само в прасковите е проблема ... нашите праскови изглеждаха така в началото и после се съвзеха и се разлистиха със свежи листа ... а снимките с ягодките радват и мен ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 19 юни Привет ...Isa Bel С горещините прасковите се възстановяват......................а и ако се запази и по някой плод...........е добре. Сините сливи обаче ........някой от сортовете .......нямат този шанс. Дори не ми Се иска и да ги снимам. Черешите обаче с голямо удоволствие. Близките около Мен редовно ги претърсват за животинки. Твърдят че до сега не са намерили нито една. Това не е било никога. Започнах да изпитвам протеинов глад. Не мога да подмина и тази красота.............нарчето новодомец. 4 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 19 юни уау - Георги писали сме едновременно един на друг ..... изтръпнах ..... как си успял да ми отговориш преди да ти напиша - а те били две темите черешите са С У П Е Р !!!!!!! .... обожавам череши - мога само череши да ям по цял ден ... но и аз ги ровя ... напоследък се опитвам да ям без да ровя - хипотетично си мисля, че нямат месце вътре ... не - не съм вегетарианка, но ми е гадно да ги ям ако вътре има нещо живо ... тази година посяхме 2 череши - незнам кога ще плододават - казаха ни след 3-4 години .... обичам тези които са тип ВАН - хрущялките ... и непременно трябва да не са узрели много ... не са ми вкусни така ... тези от снимките ти са баш по мярка .... ммммммм .... да ти се похваля и аз с моя нар - от семка е ... незнам кога изобщо ще цъфти и ще има плод .... 3 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 24 юни Привет Моето нарче е от расадник и още първата годъина направи опит да цъфти. Изкара обаче зимата на закрито в къщичка. Сега изглежда така. Има вече плот. Семеначетата и те в някакъв момент трябва за започнат да цъфтят. И още от красотата от черешите................. Новите лехи печелят точки със зелето. Досега никога не е изглеждало така добре...............между борчетата от както са правени опити за отглеждане на зеле в нашата градината. А това предстои................... Тези са без коментар 5 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 25 юни ехааааааааа - бели череши не съм виждала от 100 години ... какво хубаво сладко става от тях ... имахме едно време такава бяла череша ... а снимката с поднесените черешки Георги е много подМОЛНА - просят си да бъдат хапнати с кеф ... зелето е пИрфектно /мулча се е отчел добре/ .... освен това задобряваш с красивите цветови комбинации .... плодовете и те в изобилие - мурафетлийска работа ... котЯта са винаги прилежно наредени по указаните места - моите диванета спят под листата на кейла, в боба на сянка - превърнаха градината в почивна станция една молба имам към теб - може ли снимка от близо на трицветната писанка ... в този форум няколко човека сме имали или имаме по една такава трицветка /Алис, Гого, аз ... / Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 25 юни На 25.06.2019 г. at 11:06, Isa Bel написа: . а снимката с поднесените черешки Георги е много подМОЛНА - просят си да бъдат хапнати с кеф А тази? Това успях да намеря. Тук е със синчето и пазят тенджерата с пържолите. А това беше домашната Ни котка от преди няколко години. Лично Аз .......научих много неща от нея ................а други осмислям и до момента. Мисля че ще Ти направи впечатление. 5 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 25 юни ... мислех да напиша разни неща ... но ще оставя само едно което е най-съществено: Радвам се че си тук Георги 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 1 юли Ауу, как съм пропуснала тази тема. Много ми харесва градината. И лехите. А котките са страхотни. При нас няма, щото и хора няма, а нали твърдят, че котките били опитомили човека. За дробилка или резилка отдавна си мисля. В къщи не срещам разбиране, а и цената ме впечатли. Но пък мерак имам. Затова съм сигурна, че и дробилка ще имам. Въпрос на време. Сега мъкна клоните в изоставения двор и ги горя. Може и да не е най-доброто решение, но ... докато се снабдя с дробилка, ще е така. Силно ме впечатлявате с тези картофи и ще взема да пробвам картофи втора реколта. Не намирам имотикончето дето се почесва по главата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 1 юли Михи, ако мъкнеш клони в друг двор, защо ги гориш? Остави си ги, хабитат за много животни са камарите клони? Или пък ако ги гориш, с каква идея, за пепелта ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 1 юли преди 7 часа, Боби Димитров написа: Михи, ако мъкнеш клони в друг двор, защо ги гориш? Остави си ги, хабитат за много животни са камарите клони? Или пък ако ги гориш, с каква идея, за пепелта ли? Боби, сложно е. Всъщност изоставения двор е част от моето обитаване. В смисъл чужд е, но го ползвам, щото собствениците не са стъпвали от години, целият е обрасъл в три метрови къпини, шипки и още по високи акации и повет. С огромни усилия сме разчистили една трета от него. Трупам отпадъците/треви ,клони, хартия, листа и т.н./ от нашия двор на купчина с диаметър повече от 2.5 метра и като станат по-високо от мен, изгаряме част от тях. Всичкото не може да изгори. Останалото си гние и се превръща в компост цялото след... време. После местим купчината на друго място. Под това е вече хубава пръст и може да се ползва. За около 3-4 години е готово. Нещо като компостиране, но естествено като в гората. Отделно имам друго подобно място, но по-малко, за органични отпадъци. А хабитати много. Най-едрите клони са върху полусъборения дувар да ни пазят от дивите животни. Там е диво. Представи си нещо като изоставено село, в което има и читави къщи със съботно неделни стопани, но повечето са на произвола на времето и природните дадености. Дааа, и тук оспамих, май. Ако искаш премести това в моята тема. Не знам как. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 2 юли Привет на Всички На 25.06.2019 г. at 22:08, Isa Bel написа: Радвам се че си тук Георги И Аз Благодаря на Всички Ви .........че сте тук...........та да Си открадна по нещо от чудесните Ви идеи. Ето сега ...........Някой от Вас може да Ми каже и....... добро утро! И ще е прав. Но сламата.........като материал в градината е нещо нова за Мен и едва сега осъзнавам че тя е едно ........чудо......... с невероятните си възможности който Ни предоставя. И чудото започна да се формира в Мен ................в момента в който наистина видях че( както отбеляза веднъж Оризаки Кошияма) вятърът не се интересува кой знае колко от сламата. Видно е че поддръжката на сектора със слама е елементарна. Така стои и въпроса с експерименталната леха (поне за Мен) ......с доматите. Тук там по някоя тревка........без почти да е пипано. Не по зле е обаче положението и в съседната леха. Тя е представител на старата школа. Там няма и тревичка............................но след двучасова работа от Баба Диди. Използвах момента и зададох важния въпрос...............казва ли Да ............. на новите лехи. Имаме Да................така че продължавам. Привет на Михи Чувствай се удобно. Ограничения няма. Всичко споделено вероятно ще е полезно на Някой. На предишната снимка се вижда и продукцията от резилката. Жалко че на този етап не Ми остава време за нея и за още глезотии. Но като първи впечатление от материала от нея..............по едрото стои някак си по добре и като чели е по трайно. По дребното, от по тънки клони .........се стопява по бързо. За лехата с картофите ...............какво да кажа ? Те някой от Вас вече ги изядоха Моите тепърва цъфтят но пък са Ми истинско удоволствие. В момента са като градински цветя. И причината е че .......тихоооо........бръмбарите още не са ги надушили. Някъде коментирахте несгодите с тиквите......................та преди три години...........като малко дете което се е навряло в тиквите .......една баба Ме нахока.................Ти що врътиш тиквите нагор на доло бре ..........това да не са ти овце! Тиквите си имат своя посока. Нетребе да ги пипаш. Малко след това разбрах какво е искала да ми каже жената. Това което бях преместил...........после хич не го биваше. Сега имат пълна свобода. А котаците .................тази зима много уредяха но ...........тези които останаха ..................и особено тези които помагат ..........все намазват по нещо. Този също пи от пръскачката .............................. .....................не е умрял............до тук е стигнал, на пътеката и решил да подремне. 4 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 3 юли като видях последната снимка се засилих да пиша: Георги убих та! - ко сложи в пръскачката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 3 юли Синчето и той ли е трицветен??? Да не е щерка случайно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 4 юли На 3.07.2019 г. at 10:20, Isa Bel написа: като видях последната снимка се засилих да пиша: Георги убих та! - ко сложи в пръскачката? Опсс......Не пи от пръскачката, а от млякото за пръскачката преди 20 часа, Ани Андреева написа: Синчето и той ли е трицветен??? Да не е щерка случайно? Трицветно ..............може и дама да е било, но вече е някъде като домашна котка. Не знаех че може да се познае по снимка. Знам обаче, че поне миналият път още щъкаше из двора нейното братче и ли сестриче.............сивобяло което също не знам какво е. За да усъвършенстваш умението Си ..................и ако желаеш, може да предположиш.......... какво е ? Аз ще проверя следващият път, но .............................този сивушко (не бях виждал друг път) беше много интересен защото участваше много активно в разнасянето на сам, на там на малките от новото котило на майка му. Точно като по-голям брат или сестра. 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 4 юли Хаха, не съм толкова сведуща, но знам, че трицветни са само женските котки. Но сивият си е младеж по муцунка, почти съм сигурна. 2 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 5 юли 3 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове