Публикувано 16 ноември, 2018 Ако някой ви каже, че торта без брашно, масло, захар, мляко, яйца и шоколад няма начин да бъде вкусна – не му вярвайте. За пръв в Букурещ път ядох торта, приготвена само от растителни продукти и бях впечатлена от вкуса й. Когато се върнах, се разрових из нета и естествено открих стотици рецепти, което ми дава възможност да не се лишавам по време на пост от разнообразни десерти. Споделям с вас рецептата на една от любимите ми торти – интересно съчетание от аромат и вкус. Приготвянето е лесно, не изисква кулинарни умения, трябва да имате блендер/пасатор, форма за торта (правила съм я и в картонена кутийка от фурми) и фризер. Продукти: За крема: · 1 средно голям ананас · 1 1/2 чаши кашу · 1 ч.л. ванилия · 3-4 с.л. агаве нектар или мед (аз винаги ползвам мед) · 2 с.л. соев лецитин (по желание – даже нямам идея що за чудо е и никога не съм го слагала) · 3 с.л. кокосово масло За блата: · 1 чаша орехи · 1 чаша слънчоглед · 5 фурми · 4 с.л. мед · 2 с.л. какаови трохи (по желание) · 1/4 чаша овесени ядки · 3 с.л. брашно от рожкови · 2 с.л. пчелен прашец За блата смилам ядките с машинка за мелене на ядки (разбира се, който иска, може да ползва чопър или блендер. Накълцвам с ножа фурмите. Приготвям тортената форма, като по стените и дъното ѝ поставям PVC фолио. Обърквам всички продукти и чрез притискане разнасям тестото равномерно по дъното. Оставям блата във фризера за 10-15 минути да се стегне и през това време приготвям крема. Забърквам крема като смесвам всички съставки и го пасирам с блендер/пасатор до получаването на гъст ананасов крем. Изваждам от фризера вече стегнатия блат и върху него изсипвам ананасовия крем. Разстилам го равномерно и връщам формата във фризера. Като стегне за 15-20 минути, тортата е готова за сервиране. Обикновено я приготвям предишния ден или сутринта преди събитието, затова я премествам в хладилника около час преди сервиране, за да се „отпусне“. Винаги, когато я сервирам, хората мислят, че им предлагам сладоледена торта. Да ви е сладко! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 16 ноември, 2018 Аз докато ги купя тези неща,ще си направя пет торти с яйца :д пробвала съм сурова с ядки преди,стана долу горе. Обичам морковена. Можеш ли да разрежеш да покажеш как е вътре 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 16 ноември, 2018 Ако някой ми каже, че на нещо без брашно, масло, захар, мляко, яйца и шоколад му вика торта - ще му кажа, че не е наред. Изброените от теб fancy продукти като хранителен състав са много близки до традиционните съставки, само дето са десетина пъти по-скъпи. Ако идеята е да сме trendy, не ме кефи особено, иначе сигурно не е лошо на вкус. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове