Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Миленка®

Рецептите на Миленка за тиква, цвекло и други

Recommended Posts

Миленка®

Споделям как правя сок от бъз. Моят сок винаги е за прясна консумация, тъй като не харесвам наситените със захар концентрати.

30 цвята бъз, 10 литра вода, 600 - 800 гр. захар, 7-8 лимона.

Слагам цветовете, захарта и нарязаните на филийки лимони в 10 литра вода, киснат 7-8-10 часа, понякога го оставям да кисне 24 часа. След което прецеждам и е готов за пиене. Много често не слагам захар, а го пием така или преди сервиране, добавям малко мед. Съхранявам го в хладилника, за два, максимум три дни сме го изпили. 

В оригиналната рецепта на майка има добавяне и на лимонтозу, но аз не го слагам.

През зимата правя по същия начин, но със сушени цветове.

Понякога добавям и стръкове мента, става още по-ароматно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...