Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Recommended Posts

Тодор Ташев

Скъпи колеги, приятели, съмишленици, съперници, конкуренти и др.,

Несъмнено искам да стана богат и известен, но мисля, че желанието ми да постигна това е по-слабо от желанието ми да споделям своите открития безвъзмездно, за да може всеки един от вас да се ползва от революционното откритие, за което ще говоря сега. Разбира се, напълно съзнавам, че публикувайки информацията за този продукт, рискувам някой да се възползва от това и да ме изпревари в патентоването му, както и в реализирането на комерсиален продукт, но въпреки всичко, поемам този риск.

----------

Предлагам на вниманието ви резултата от многогодишното ми търсене на 100% натурален продукт за предотвратяване на неприятната миризма под мишниците, с безопасни за здравето, леснодостъпни и прости съставки, който разработих на база на многобройни опити и осмисляне на принципите за овладяване на растежа на микроорганизмите, причинители на неприятната миризма по кожата.

----------

ИСТОРИЯТА

Моята история с търсенето на средство за подобряване на миризмата под мишниците започва още когато бях на 14-15 години, т.е. преди 2 десетилетия. Първите ми спомени са как натърквах кора от портокал под мишниците си, с надеждата да се сдобия с приятно ухаеща кожа. За мое съжаление - с твърде кратък и незадоволителен ефект. Скоро след това открих първият комерсиален продукт от типа Roll-on на известна фирма за козметика. Последваха дълги години на изпробване на различни продукт, (roll-on, stick, deodorant) някои от които действаха много добре, макар и със странични ефекти: изсушаване на кожата, бели петна по черните дрехи, изхвърляне на опаковки за еднократна употреба и т.н. (Трябва да спомена, че по наследство имам особено чувствителен към миризми нос, което винаги ме е заставяло да търся начини да излъчвам приятна миризма. Използването на дезодоранти и парфюми за мен беше задача от първа необходимост.)

На около 23-24 годишна възраст за пръв път научих за вероятните негативни ефекти на алуминиевите соли, съдържащите се във всички подобни продукти против изпотяване. Осъзнах, че действието на солите на алуминия е неестествено за кожата, тъй като те предизвикват запушване на порите, което води до предотвратяване на потенето. Макар и това да изглеждаше като добро решение на проблема с потенето, редицата статии, които прочетох, ме наведоха на мисълта, че това може да има негативен ефект върху здравето в дългосрочен план. На всичко отгоре, в много от статиите се изразяваха опасения, че алуминиевите соли могат да доведат до рак. Това беше достатъчно, за да приема скептична позиция по този неизяснен въпрос и започнах търсене на алтернативни продукти.

В продължение на няколко години се бях спрял на друга, по-малко позната у нас, марка, която използва търговски трик, заявявайки, че продуктите им не съдържат алуминиеви соли, но за сметка на това, една от съставките е триклозан, който има не по-добре изяснено действие върху човешкото здраве.

----------

От 2012-та година насам, след като започнах да се занимавам с Пермакултура и природни дейности, изцяло се промени възгледът ми върху употребата на силни миризми под формата на парфюми, дезодоранти и др. средства за лична хигиена. 

----------

ПЪРВИ СТЪПКИ КЪМ ОТКРИТИЕТО СОЛИМОН

Като микробиолог и човек интересуващ се от законите в природата, започнах да разглеждам характеристиките на онези достъпни в изобилие вещества, които човечеството е използвало в продължение на хиляди години. Не след дълго се спрях на солта (NaCl) и начините, по които я използваме всекидневно. 

На всички е ясно, че солта е много древен консервант, който подтиска развитието на определени микроорганизми.

Направих връзка между това, че когато ходим на море и не се изкъпем с прясна вода след това, миризмата под мишниците е по-слабо изразена. Това веднага ме мотивира да направя пресолен разтвор, който сложи в обикновено пръскало и започнах да пръскам под мишниците. Ефект определено имаше, макар и придружен от странични такива: тъмните ми тениски станаха бели под мишниците, а дълготрайността на свежестта не беше повече от 6 часа. 

----------

Реших, че ми е необходим носител, в който да задържа по-добре солта върху кожата, затова направих много фина пудрасол, която първоначално разтворих в маз, а след това в обикновен крем за ръце. Ефектът беше значително по-добър от към контрол на миризмата, но макар и солта да беше пудрасол, фините частици сол създаваха дразнене на кожата, зачервяване и дискомфорт. Освен това, петната върху тениските ми беше твърде неприемлива. Това, обаче не ме спря в моето търсене.

----------

След около 6 месеца обмисляне и търсене на информация, в една статия в Интернет, прочетох, че кожата не обича да бъде алкализирана. Статията беше на тема: "Използване на естествени средства за измиване на косата и тялото." Бързо си дадох сметка, че колкото повече измивам кожата под мишниците със сапун, толкова по-бързо след това се появява неприятната миризма. Трябваше да отида в точно обратната посока - понижаване на рН на кожата, с други думи, използване на киселина.

Но кой нормален човек би използвал киселина върху кожата си? Това звучеше налудничаво и опасно. Въпреки това, продължих да упорствам в обмислянето на тази възможност, което ме отведе до успешното решение.

 

РАЖДАНЕТО НА СОЛИМОН

В продължение на няколко месеца изследвах известните общодостъпни киселини, като бързо отхвърлих оцета, поради явната му неприемлива миризма. Тогава се спрях на лимонената киселина и по-скоро на сока от лимон, тъй като рН-то му е доста ниско и определено имаше качествата, които търсех. За съжаление ефектът не беше особено добър, а освен това, лимоновият сок бързо се разваляше - само за няколко часа на топло или за броени дни в хладилника. Но бях убеден, че трябва да има начин, затова не се отказах. 

И тъй като вече имах опит с използването на пресолен воден разтвор върху кожата, който имаше частичен ефект върху контрола на неприятната миризма, реших, че солта може да действа като консервант за лимоновия сок, който замести водата от пресоления разтвор.

Комбинацията на тези две вещества сложи краят на моето дългогодишно търсене и началото на уникалния продукт, който нарекох Солимон.

-----------

От 2016 година насам, за мен не съществува друго средство, което да притежава уникалните качества на Солимон. А те са:

- 100% естествени природни съставки

- над 24 часа 100% защита от неприятната миризма, при всички условия - стрес, спорт, дълги пътувания, летни горещини и т.н.

- лесен за приготвяне в домашни условия

- дълъг срок на годност (над 6 месеца) 

- практичен за използване (във Roll-on шише от стъкло с дълъг живот)

- не създава неприятни петна по дрехите

- без конкуренция в цената спрямо който и да е друг продукт на пазара

- само две съставки, за разлика от всички онези продукти, съдържащи съединенията от Менделеевата таблица в себе си + подарък лупа за прочитането им

- единственият продукт, с който можете също и да си подправите салатата!:)

---------------

РЕЦЕПТАТА

Приготвянето на Солимон е изключително лесно:

1. Изцедете сок от лимон

2. Прецедете през тензух или фина цедка

3. Добавете достатъчно сол към сока и разклатете/разбъркайте много добре

(За да се получи преситен разтвор е необходимо да солта да е в такова количество, че да не може да се разтвори напълно, т.е. винаги във флакона/спрея, на дъното да има видимо количество сол)

 

За да бъде практично използването на Солимон използвам Roll-on (шише с ролка) и просто нямам забележки!

Ето как изглежда моят Солимон:

20190206_160922.thumb.jpg.c8ea2f4f71d89af8bb88a0feb920565f.jpg20190206_160957.thumb.jpg.3096ba9f69bab443657769e3a181ad23.jpg20190206_161038.thumb.jpg.67b0ed10b6c0f8cf2a59ea239b8997d6.jpg

 

Roll-on шишетата с обем 50 ml си поръчах по Интернет от ebay.de. Цената е символична: 2 евро/бр. Ето линк: https://www.ebay.de/itm/Sala-Roll-on-Leerflasche-Klarglas-fur-Deo-Parfum-50-ml/263350979950?hash=item3d50f10d6e:g:H9IAAOSwvD5aHj4Q:rk:1:pf:1&frcectupt=true

Използвам услугите за доставка до БГ на gabco.org

В последните 3 години съм използвал само едно единствено шише и нямам основание да го заменям с ново.

Забележка: въпреки, че разтворът изглежда доста жълт на цвят, досега не съм имал проблеми с оцветяване на дрехите си. 

----------

В заключение: от много време исках да пусна тази информация в пространството и се радвам, че най-накрая успях. В последните 3 години имах възможността да се уверя в качествата на Солимон и просто умът ми не го побира как може нещо толкова елементарно да е също толкова ефективно! На всеки, който реши да опита, желая успех и ще се радвам на обратна връзка!:)

Тодор

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Оризаки Кошияма

Потните жлези така или иначе отделят сол при потене. Не ме кефи идеята да си осолявам допълнително кожата. Хич не е полезно.  Морската сол е с малко по-друг състав. Лимонената киселина щипе. И прочее. Нали си микробиолог, трябва да ги знаеш тези неща.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Тодор Ташев
Just now, Оризаки Кошияма написа:

Потните жлези така или иначе отделят сол при потене. Не ме кефи идеята да си осолявам допълнително кожата. Хич не е полезно.  Морската сол е с малко по-друг състав. Лимонената киселина щипе. И прочее. Нали си микробиолог, трябва да ги знаеш тези неща.

Абе, гледай си работата!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Оризаки Кошияма

Не само, че ще си я гледам, но и ще ти открадна патента! Обаче понеже съм самоук по био-химио-фармация ще махна солта и лимонената киселина от препарата, ще сложа сребърна вода за основа и ще ползвам етерични масла с бактерицидни свойства като мащерка и лимонова трева например :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Варела

От може би 2 години ползвам розова вода.. по принцип не ми е от най-ароматните потта и съм много доволен.. използвам на една карловска розоварна 330мл разфасовка=5лв. или най-евтината на химакс фарма=1,50лв.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Репичка

Не бих ползвала лимон именно заради евентуалното щипане. От пет години ползвам кристален дезодорант,със съставка potassium alum, което било калиево алуминиев сулфат. Една опаковка стига за две и повече години :) не ти спира потенето,мисля че една идея го намалява и спира неприятната миризма

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Само да вметна, че точно сребърна вода с етерични масла мента, мащерка и евкалипт (по рецепта от една фб група за натурална козметика) съм пробвал като спрей за подмишници и поне при мен ефектът не беше добър. После ми казаха, че на всеки човек ест. мизирма реагирала по различен начин с различни "външни" аромати. Та...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Оризаки Кошияма

Идеята на тия масла е не само миризмата, а бактерицидните свойства.

Миризмата в потта е :

1) резултат от естествено секретирани хормони

2) отделяна от бактерии, които се хранят с потта ни. Появява се единствено при некъпане.

Първата е естествена и поне за мен самия не е лоша. Дори много обичам миризмата на женска пот :mrgreen: и очаквам същото от другата страна. Втората е тази, която е неприятна и с която би следвало да се борим. Но да, на всеки потта мирише различно. В Европа едва 2% от населението има ген, който работи така, че нямат естествена миризма под мишниците. В Азия са доста повече. Въпрос на генетика.

И разбира се, поздрав с чичо Свен (твоята пот, нектарът на моята похот) :

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Репичка

Аз доколкото знам дори хората се привличат по миризмата :)

  • Харесвам 5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване