Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

alys

Кисело зеле

Recommended Posts

alys

Моето бидонче с три-четири зелки го изкарах навън. В мазето и при нас е топло. Мисля да не пресичам, ще видим дали ще се получи. Миналата година успях без пресичане да запазя вкуса.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Димо 33

Моето е на терасата, няма сага, в идеално здраве е за сега. Чака да се изяде. :)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозето ме наби!

@alys Тия 3-4 зелки за украса ли ги ползвате? :) Ние вече изядохме повече.

На село зелето изкарваше в мазата до Баба Марта, после се консервираше по някой буркан и другото на боклука - винаги се правеше повече от необходимото, но беше собствено производство.

Аз не съм фен на консервантите, в случая калиев сорбат, но нямам избор. И синапено семе, де.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Най-хубавото зеле е когато мама го направи. Тая година го е докарала до перфектност, цветът на зелевия сок е трепач лилаво, вкуса също е в категорията 6+. Само дето забравих да си взема, ние изяждаме по зелка и половина на година. Толкоз ни стига за веднъж сарми и веднъж кисело зеле с ориз и наденички на фурна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозето ме наби!

Хубостта на киселото зеле е на салата с олио и малко червен пипер. Предпочитаме го пред другите туршии. Не се сетих да хвърля едно червено цвекло за боя, то май не е късно, пък и без това имаме излишно. Оригиналът е с цветно зеле, но цвеклото май е по-полезно.

От другото село ми дадоха гулия на туршия, струва ми се неготова и не съм я опитвал. Трябва да е бомба с полезности, а сурова никой не я ще.

Аз съм си напълнил бутилка със зелева чорба от преди пресичането, не дава признаци на влошаване, надигам я по няколко пъти на ден особено покрай ракийката :) За съжаление не можах да убедя домочадието да изпива поне 50мл на ден като лекарство поне. Не смея да настоявам щото всички сме с високо кръвно, но на практика само аз соля манджата, т.е. докторите послъгват в това отношение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Моето кисело зеле е с добавка на сурово червено цвекло, обелено и нарязано на 4. Би трябвало да оцвети, дори да добавиш сега. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Нашето е с 1 червена зелка и 20 обикновени, като всички са до 1 кг на размер, демек малки. Цветът е доста розов. Чорбата с наситнен праз, счукан чесън и малко лют пипер си е супер гасене за ракийката, да не говорим, че върви супер с препечен квасен хлебец. Иначе в отделна съдинка имам и земна ябълка ферменте, при която инулинът е обработен и съответно от нея се пърди най-малко, отделно, че е лакто про биотик :)

AM-JKLUwU0kChhXRB8uWKdiRmL-J1jbWHfz1okH7

  • Харесвам 2
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Димо 33

При нас армеевата чорба я правим с воден лук, лют пипер и олио. Това е специализирано мезе за греяна ракия. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване