Отговорено 10 октомври преди 46 минути, Любо Д написа: Предлагам ти същите като на Димо. Добре, същите като на Димо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 18 октомври Изпратих запитване за оферта и чакаме. 2 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 31 октомври На 10.10.2019 г. at 10:20, Варела написа: Любак, и аз искам едно бадемче.. като за Пловдив.. ако може самофертилно.. и то само ако вече се сещаш за нещо подходящо от тези, които вече си избрал за теб.. ако не здраве Редактирано: май си избрах - >>> 1 бр. TUONO, Description: Medium-late bloom, self-fertile, highly productive, harvest late August /early September, shelled yield 35-40%. Flavourful nut, good size (4.5 g). Туоно имам от Занзи, ще дойдат към средата на ноември, около 6,7 евро за брой, добър е , но за мен вайро е най добър, декември ще ходя за подложки в Чезена и ще мина по друга работа през Занзи, но кестените специално започнах да ги правя и няма да взимам 2 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 1 ноември преди 12 часа, almodovar написа: Туоно имам от Занзи, ще дойдат към средата на ноември, около 6,7 евро за брой, добър е , но за мен вайро е най добър, декември ще ходя за подложки в Чезена и ще мина по друга работа през Занзи, но кестените специално започнах да ги правя и няма да взимам Не виждам Вайро. От някъде другаде ли си го взел или може би са го изчерпали? http://www.vivaizanzi.it/en/products/3/crop/almond/22?type=pro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 1 ноември преди 5 часа, Любо Д написа: Не виждам Вайро. От някъде другаде ли си го взел или може би са го изчерпали? http://www.vivaizanzi.it/en/products/3/crop/almond/22?type=pro Вайро е патент на Ирта, не знам занзи дали са си платили за него, но витроплант имат , от там съм взел , както солета, така и маринада, така и Вайро. В началото искаха по 17 евро за дръвче и минимално количество от 5000 броя, после паднаха на 500 броя ( две години по късно ) и така вече можем да се похвалим с тези три сорта линк към Вайро ( за мен лично, най доброто ) http://www.irta.cat/en/servei/varietats-ametller-vairo/ 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември @Варела @Димо 33 @тинти минти @Миленка Тези италианци са мърлячи, само ни мотаят и местим поръчката към друг разсадник.. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NwnyUzm3A8eGhHthJGPDFMYkOtsYVKcuVNuRIasOyt0/edit?usp=sharing Бройката е 19 евро, а общият транспорт до София ще е към 20 евро. Избрал съм ви хибриди с добри вкусови качества и някаква устойчивост на болести, а аз ще пробвам и един марон*, който е по-вероятно да има проблеми с болести и студ. Marigoule Precoce Migoule Цитат Marron trees are more demanding as compared to other Castanea sativa varieties, in terms of climatic and soil requirements, giving a smaller yield as their husks contain only one to two nuts and have sterile male flowers (andro-sterility). източник 2 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември Цитат Цитат Италианска Корпорация: имате две крави, но не знаете къде са те. Просто отивате да обядвате. Политически идеологии - или историята на две крави 3 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември Добре, участвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември За мен ще има ли две бадемчета или тези новите нямат? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември преди 25 минути, Оризаки Кошияма написа: За мен ще има ли две бадемчета или тези новите нямат? Нямат... имат само това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември А ценова листа къде има? Гледам имат и някои растения същите като тези дето взехме от Франция - интересно ми е каква е разликата в цената. Кестените на 19 евро, така ли? По принцип присаден е по-добре от резниково растение, нали? Откъм коренова система?! А и c3,6 май е в контейнер? Колко трябва да са големи фиданките? Пускам тук нещо за четене:https://www.canr.msu.edu/news/time_to_scout_for_chestnut_blight_on_european_and_japanese_hybrid_cultivars Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември Аха, добре, а за японски кестени място да търся ли или и те отпадат? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември преди 6 часа, Любо Д написа: @Варела @Димо 33 @тинти минти @Миленка Тези италианци са мърлячи, само ни мотаят и местим поръчката към друг разсадник.. Ако говориш за Занзи, нали не си си мислил, че ще ти изпратят 20 дръвчета, за да говорят въобще с теб, тръгваш от 1000 нагоре, не вярвам и на 500 да са свалили. На мен ми трябваха подложки, витроплант ги изчерпаха миналата зима и декември вече нямах за пролетното облагородяване. Накратко, има но не с тази дебелина. Занзи ми дадоха оферта за 15 хиляди, а аз просто имах недостиг на 4 хиляди. Въобще не ги вълнува кой си, какъв си, има си фирмени правила, та както и да е 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 7 ноември преди 4 часа, Оризаки Кошияма написа: Аха, добре, а за японски кестени място да търся ли или и те отпадат? и те... преди 4 часа, Славянски написа: А ценова листа къде има? Гледам имат и някои растения същите като тези дето взехме от Франция - интересно ми е каква е разликата в цената. Кестените на 19 евро, така ли? По принцип присаден е по-добре от резниково растение, нали? Откъм коренова система?! А и c3,6 май е в контейнер? Колко трябва да са големи фиданките? Пускам тук нещо за четене:https://www.canr.msu.edu/news/time_to_scout_for_chestnut_blight_on_european_and_japanese_hybrid_cultivars Нямам ценова листа. Приятел немец движи нещата с негов човек, който говори италиански. Поръчката се изпраща до Германия за тяхна сметка и от там ми я пращат към София за моя. Присаден е по-добре, ако няма резистентност към мастилена болест и се ползва резистентна подложка. В случая е объркващо, че на групата кестени пише "на резистентна подложка", а на някои пише семеначе или резници. Не би трябвало да е проблем, ако Маригул е от вкоренени резници, защото се води че има някаква резистентност (виж уики статията). Нямам представа, какво означава с3.6. Казали са на моя човек, че дължината няма да превишава 100см. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 8 ноември Любо и аз участвам, а бадемче може да си купя от @almodovar тамън най-накрая да спра и да го разгледам тоя разсадник, че вече 4-5 години минавам Пловдив-Лясково транзит почти всеки втори уикенд.. 1 човек хареса това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 8 ноември преди 1 час, Варела написа: Любо и аз участвам, а бадемче може да си купя от @almodovar тамън най-накрая да спра и да го разгледам тоя разсадник, че вече 4-5 години минавам Пловдив-Лясково транзит почти всеки втори уикенд.. Друго си е консултация малко, особено ако човек не разбира като мен. Така, че на място е най- добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 8 ноември преди 3 часа, Варела написа: Любо и аз участвам, а бадемче може да си купя от @almodovar тамън най-накрая да спра и да го разгледам тоя разсадник, че вече 4-5 години минавам Пловдив-Лясково транзит почти всеки втори уикенд.. И аз планирам разходка до Асеновград за консултация и покупка на студоустойчиви бадеми и райски ябълки. Но ще е в края на зимата, на пролет или най-късно другата есен. Редакция: Нямам време за разходка. Бадемите още не са извадени за продажба, но поръчах 3 сорта райски ябълки като за полупланински район - Hana Fuyu (Yotsudani), Giant Fuyu, Jiro C-24276. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 8 ноември хахахахаха пиша само за да отбележа титлата "шефа на кестена" върхъ!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 8 ноември преди 7 часа, Варела написа: Любо и аз участвам, а бадемче може да си купя от @almodovar тамън най-накрая да спра и да го разгледам тоя разсадник, че вече 4-5 години минавам Пловдив-Лясково транзит почти всеки втори уикенд.. бадеми ще вадим най рано в края на другата седмица, сега оправихме райските ябълки и хинапите, почваме бадеми, череши, кайсии, праскови, другата седмица някъде Бадеми : Вайро, Маринада, Солета и Туоно, като последния не го препоръчвам, вади двойна ядка, не много, но вади 2 души харесват това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове