tatsumaru

Градината и нейния мъж...

4 мнения в тази тема

Здравейте,
Не разбирам абсолютно нищо от градинарство, но през последните години изпитвам вдъхновението да се захвана с нещо в областта на пермакултурите, аквапониките и органичното земеделие. Живея в голям град и прекарвам прекалено много време в затворени пространства и пред разни устройства и изкуствени осветления и нещо в мен иска да ме отведе обратно към земеделските ми корени. Отказах се от социалните мрежи и повечето така наречени забавления и сега изведнъж осъзнах, че имам това време, с което не знам какво да правя и реших, че е време да използвам ръцете си, за да създавам живот. Радвам се, че съществува форум за това в България тъй като аз лично не познавам почти никой, който се занимава с градинарство (освен баба и дядо) и изпитвам чувство на признателност към шанса да се докосна до опита на по-умелите от мен тук. Целта ми е да стартирам номадски бизнес и да се изнеса в някой по-малък планински град или село и да си взема земя и къща с двор и да се занимавам повече с хлоропласти и по-малко с пиксели. Е добре заварили :)
С уважение,
Един някой никой си

3 души харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл! Усмихна ми утрото.

Още един присъединил се към братството. Добре го обмисли това с плана. Много хора опитаха, сблъскаха се с неочаквани проблеми и се отказаха. Иска се невероятна воля, постоянство и приемане на мисълта, че ще има успехи, но и много неуспехи.

Аз лично бих се прикрепила като начало към някого със стопанство и градина за година-две. Бих поработила и придобила някакъв опит, пък тогава скачала с главата напред в подобно начинание. Но това съм аз, разбира се.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл.. Ако искаш да научиш "как не се прави" може да дойдеш по-всяко време в Пловдив да разгледаш злочестите ни опити за градинарство с мързел :D.. еми не става.. но поне това не ме отказва де..
Инак според първоначалния ми "план" 2019 трябваше да е "година 2ра", но гледайки реализацията по-скоро клони към "- (минус) 2ра".. така, че напълно повтарям @Боби Димитров и @Димо 33, че трябва да си направиш детайлен план, най-добре с "бюджет," в който дори и да не можеш да предвидиш никакви финанси, трябва като минимум да "бюджетираш" времето, което можеш да отделяш.. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговор в темата...

×   You have pasted content with formatting.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Предишното съдържание е възстановено.   Изчисти


  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.