Боби Димитров

Работни срещи

4 мнения в тази тема

В няколко поредни отделни разговора с Любо, Лозан и Ру, а и на годишната пролетна среща през март 2019, обсъждахме възможността да си правим мини-срещи по градините. Но тъй като това е свързано с усложнения тип ангажимент за домакина за целодневен запой, сливенска духова музика и епична черпня тип циганска сватба :) а и разстоянията  и времето... та някак си идеята остана да отлежава.

Обаче при мини-срещата в офиса в четвъртък обсъдихме опцията тези срещи да бъдат по-скоро работни, или работно-опознавателни, а не само да се набляга на сладки приказки. Един вид да се тушира усещането за загубено време :) Да се използва наличието на няколко човека мераклии да помогнат за свършването на някаква дейност, която примерно за сам човек градинар е тежка или бавна или сложна. Също и всеки да научи нещо ново. А и всеки да донесе по нещо дребно за хапване и пийване, за да няма ангажимент за домакина и да се съсредоточим върху нещо общо.

Аз като един меринжей, който обича да намира работа на хората, веднага измислих мястото и темата на първите две срещи. Пускам го тук както ми се привидя, за нещо като вдъхновение. Ако някой измисли друго, нека допълни.

Първата среща ми се ще да направим на Рашково, при @Любо Д - някъде в пролетно време, когато е момент за ашладисване. Това съм му го обещал и тъй или иначе ще се случи. Всеки ще донесе калеми и ще направим нещо като полеви урок по ашладисване, подготвяне на дивачки и тн. Освен тази помощ, можем да помогнем на Любо с различни неща - мъкнене на стари греди за изграждане на мини-суейл тераси, почистване на терен, маркиране на ограда, за каквото остане ред.

Втората среща си представям да направим при @Лозан на неговото ранчо. Можем да помогнем с кой да е от многобройните му интересни проекти, вкл. да обособим нови лехи, да преметнем компост, да направим подмладяваща резитба и biochar, да товарим мулч или каквото измисли чорбаджията.

Като се пораззелени, третата среща можем да направим при @Ру® в Княжево. При него голяма част от терена е неусвоена / необлагородена. На няколко места има къпинак, нашествие от повет, кучешки дрян и тн. Можем да разчистим с помощта на машинката на Любо и резачка на Лозан, да помогнем да си освободи нови терени за насаждения, защото идват и нови групови поръчки ;) Да му направим един бавен компостер, или да помогнем с нещо по езерото, а има и камъни с тегло над 50 кг за вадене от земята.

При Теди не смея да предложа работна среща, че щефът ще ни закопа под детелината. Но пък Теди е пръв помощник, ако е за работа :) При мен има в горичката сухи дървета за сваляне и форматиране, стъпала в дерето за правене, сума неща за изкореняване, веселби на корем. Току виж и при Миленка сме отишли, да намерим някой кладенец или да нагазим ръжта.

Основната идея е всеки дал помощ да получи помощ. Аз мисля, че дори в съкратен състав имаме нелоша софийска агитка, но и в Пловдив и околията има бая присъствие, та пускам тука идеята в саламурата да ферментира и да видим какво ще излезе :)

 

 

9 души харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята градина е винаги (ако не съм хванала гората като днес) отворена и за малки, и повече за големи срещи. И ник'ви запои, ако бачканье. Боб с манатарки, чорба от коприва, домашно кисело мляко и други глезотийки все ще се намерят. На тавана при съселите винаги ще се намери за спане... :D

2 души харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет

Идеята, определено, е много добра. Всеки дал помощ, да получи такава....Звучи добре! Относно първата среща при Любо Д, ако Рашково е Ботевградското село със същото име, бройте още един чифт ръце! Участвам. Съботно неделно, при нужда, свободно време и до 70/80км. от мен, се включвам в идеята.

1 човек хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз приветствам.. и баш нещо такова имах наум и писах в една тема през 2016, но увяхна.. та благодаря на Боби, че възкреси идеята..

Та за Пловдив и наоколо - до 80-100 км/ 45-60 минути път, съботно-неделно съм на линия.. няма да клонирам темата "Работни срещи, Пловдив", защото на мен не ми пречи и по Софийското равно поле да се вихря.. ;)

Инак на мен всички недъждовни/незамръзнали съботи и недели зимата на 2019/2020 ми се очертава да са ми на Беломорски, където смятам да чистя троскот на ръка - бавно и методично..
 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.