Публикувано 17 ноември Царска салата - hrisi74 4 кг зеле - нарязано 2 кг моркови - настъргани на едро 1 кг камби - нарязани на по 1 хапка 1 връзка + 1 глава целина - главата нарязана, листата и тях /който обича/, ние не и аз слагам по 1 клонка отгоре на буркана Всички продукти се заливат с ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. сол, 1 ч.ч. олио и 300 мл оцет. Всичко се обърква хубаво в голям съд, докато се стопи захарта! Пълни се в буркани, след което престоява 2-3 часа с НЕЗАТВОРЕНИ буркани!!! Затваря се и се стерилизира 5мин. Излизат 10 компотени буркана по 800 Редакция: 10 кг зеленчук, 130 г сол, 120 г захар, 200 г олио, 300 г оцет - получиха се 15 буркана от 800 мл (компотените), стерилизирах 10 минути, ползвах новия домашен ябълков оцет, добавих една едра настъргана дюля и вместо камби, ползвах нашия пипер, който е месест и сладък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове