Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

alys

Конфитюр от ягоди и череши

Recommended Posts

alys

Продукти: 3 кг череши, 3 кг ягоди и 1 1/2 г захар. Измиват се, почистват се (на черешите им се махат костилките). Слагат се да се варят, без прибавяне на вода. Когато започнат да се сгъстяват, се прибавя захарта. Вари се, докато се сгъсти като конфитюр, като задължително се разбърква докато се вари. Хубаво е да се махне пяната в началото, когато заври. Има различни начини за проверка дали е готов конфитюрът - аз го проверявам, като капна капка върху порцеланова чинийка и ако тя не се разлива или почти не се разлива, значи е готов. По желание се прибавя 1/2 чаена лъжичка лимонена киселина 3-4 минути, преди сваляне от огъня. Насипвам в добре затоплени буркани (бурканчета), запечатвам, обръщам с капачката надолу, оставям да изстинат и прибирам в мазето.
 

  • Харесвам 7

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Антоанета

А нещо без захар?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Здравейте, имате ли нещо без захар и без мазнини?

Ама разбира се, заповядайте, имаме тези два чудесни вида салфетки!

С други думи, който го е страх от мечки, да не ходи в гората! Веган луканка е оксиморон.

пп:  Радвам се че се появи макар и по рецептурна линия! Сподели в някоя твоя тема какво става с чудесната крайречна гора?

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 3 часа, Антоанета написа:

А нещо без захар?

Сладко от смокини. Ама там захарта си е естествена. Или пестил от сини сливи.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Александър Ал

Много се извинявам, но изискването за лимонтузу не е по желание. Ролята на киселината(лимон, лимохтузу) е да разгради полизахаридите от кристалната захар(те са вредни) до монозахариди(фруктоза), които са безвредни за консумация. Така че не е "на вкус", а е задължително според технологията в готварството..

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys
преди 2 часа, Александър Ал написа:

Много се извинявам, но изискването за лимонтузу не е по желание. Ролята на киселината(лимон, лимохтузу) е да разгради полизахаридите от кристалната захар(те са вредни) до монозахариди(фруктоза), които са безвредни за консумация. Така че не е "на вкус", а е задължително според технологията в готварството..

Не знаех :) , благодаря! 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...