Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

alys

Оферта Енерго-про

Recommended Posts

alys

Получих имейл и реших да го копирам тук. Не съм наясно трябва ли наистина да се променя нещо в полване на електроенергията.

Ето текста:

Tъй като от октомври месец тази година регулираният пазар на електроенергия ще спре да съществува ( www.capital.bg/biznes/energetika/2020/05/29/4072886_vsichki_kompanii_shte_kupuvat_tok_ot_borsata ) желая да Ви предложа оферта за електроенергия, на Вас и Вашите клиенти, с която бихте спестили над 30% от сметките си за ток.

Продуктите, които са най-подходящи за Вас са: "Сейв+ 24", "Сейв Селект MC+", "Сейв Фрий" и  "Маркет Тренд MC+"

Сейв+ 24 - договор за 24 месеца, без междинни вноски, без гаранционни обезпечения, падеж 10 дни след фактурата и фиксирана цена. Няма неустойки при прекратяване на договора. При този продукт, Вие получавате сигурност и гаранция, че цената Ви няма да бъде променена като спестявате 15-20% от сметките.

Сейв Селект MC+ - договор за 12 месеца, без междинни вноски, без гаранционни обезпечения, падеж 10 дни след фактура и фиксирана. Няма неустойки при прекратяване на договора. При този продукт, освен гаранция и сигурност, че цената Ви няма да се промени в продължение на 12 месеца, Вие спестявате 20-25% от сметките си за ток.

Сейв Фрий - договор за 12 месеца, отворен, койо може да се прекрати по всяко време без неустойки. Цената е фиксирана, като Енерго-про може да я променя с 45дневно предизвестие, което дава възможност на клиента, ако не е съгласен с цената, да пусне едномесечно предизвестие за прекратяване. С тази цена Вие спестявате над 30% от сметките си.

Маркет Тренд MC+ - договор за 12 месеца, без междинни вноски, без гаранционни обезпечения, падеж 10 дни след фактура и цена, обвързана с Българската независима енергийна борса + фиксирана надбавка. Цената се образува от среднопретеглената за месеца цена на борсовия сегмент "Ден напред" + фиксираната административна такса. /За месец май среднопретеглената цена на борсата е била 0,04573 лв/кВтч (http://www.ibex.bg/bg/downloads/%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4/)/ Договорът е отворен, при големи колебания на пазара, ако това не Ви устройва, винаги може да Ви предложим фиксирана цена. Освен това няма неустойки при прекратяване на договора. Тук цената се променя всеки месец с малки амплитуди, но получавате възможно най-ниската цена и спестявате 35-45% от сметките си.

Друга съществена разлика при свободния пазар на електроенергия е, че няма дневна и нощна тарифа, тарифирането е 24часово. Освен това на отделен ред във фактурата Ви ще бъде изведена стойността на такса "Задължение към обществото", която е на стойност 0,01800 лв/кВтч, която при ЧЕЗ е скрита в дневната тарифа.

В прикачените файлове ще намерите Законът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, приет от 44-то Народно събрание на 17 юни 2020 г., обнародван в 57 брой на Държавен вестник.

Поздрави/Kind regards,

Георги Николов 

Мениджър индивидуални клиенти

M: +359888210174

Email: georginikolaev.nikolov@energo-pro.bg

ENERGO-PRO Energy Services Ltd

Perform Business Center

2 Pozitano square, 6th floor

1000 Sofia

www.energo-pro.bg

www.kupitok.bg

...

ДВ_бр57_26.06.2020_ЗИДЗЕ.pdf

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Алис вие в момента от кого купувате ток? Знаеш че от много години е разделено доставка (кой осигурява трасето) и продукт (самия ток), нали?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Котарак без чизми

За дневния ток ще спестиш по около 3-4 стотинки на всеки киловатчас, за нощния ще изгубиш по около 3 стотинки/квтч. Виж си някоя фактура да разбереш колко харчиш от единия и другия. Грубо казано, за сметка от 50 лв може да очакваш понижение с 2-3 лв месечно. За целта трябва да си изгубиш час-два за подписването на договора и да си плащаш фактурите в срок от 10 дена (не както сега до края на месеца).
ПП: Обикновено такива договори се предлагат на клиенти не с 50 лв сметка, а от 100 нагоре. Цената, на която ти доставят ток понякога е индивидуална, при някои от тези договори и плаваща и там не важат разни фактори като в КЕВР - "сега няма да вдигаме цената, че да не клатим стабилността".
Според мен, ако решиш, обади им се на онези телефони и поискай за всеки план да ти изчислят как се променя текущата ти фактура с цените, които предлагат. Ако не ти спестяват поне 10 лв на месец - пропускаш предложението.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Боби, пише само:

 Доставчик:
ЧЕЗ Електро България АД
Адрес: бул. Цариградско шосе 159, 1784 София
Идентификационен №: 175133827
ЗДДС№: BG175133827
Банк.с/ка CITIBGSF
BG62CITI925011111CEZEL
Банк.с/ка INGBBGSF
BG97INGB914511111CEZEL

 

Благодаря на Котарак без чизми за разясненията. Няма да подписвам нищо ново. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

И тъй като @Теди изрази мнение в чата, че това писмо много прилича на фишинг. Да, фишингът е създаване на идентичен профил на реално съществуваща услуга/продукт и затова всеки е добре да си направи проверка, за да не клъвне. И съответната проверка показва, че Енерго-про не предлага описаните в мейла продукти :) https://portal.eproes.bg/index.php?page=services

  • Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Само искам да вметна, че ние в офиса преди около 5 години спряхме да купуваме ток от ЧЕЗ. Те осигуряват преносната мрежа, а самата енергия (токът) се продава от друга фирма. В това се състои и отворения пазар на електроенергия. Сменяме фирмите според офертите и цените. Мисля в момента сме на третата поредна фирма.

Като пример и контрапункт на @Котарак без чизми ми се ще да споделя, че с първоначалното минаване към друг доставчик на ток сметката ни в офиса спадна наполовина, при това зимата (отоплението е водно подово на ток). Дори в момента, ако си сметна по фактурата обемите по цени на ЧЕЗ, пак е осезаемо по-евтино.

Освен това, различните фирми имат различни условия. Например, една от тях имаше много по-евтина нощна тарифа, което беше оферта, защото с таймер пускахме и спирахме отоплението през нощта, а то е основния консуматор. Друга пък нямаше отделни дневни и нощни цени, но общата цена беше значително по-ниска от дневната на ЧЕЗ.

Всяка фирма ще ти направи виртуална фактура, с други думи ти пращаш примерно 3 фактури като файл на тях, за 3 представителни месеца - да речем януари, май и август, а те ти правят съпоставка колко биха ти стрували тези месеци ако беше при тях. И ти си преценяш. Също така, една от фирмите ни направи индивидуална оферта, по план, който го няма никъде по сайта им обявен.

Успех :)

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване