Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Recommended Posts

Mihail Mateev

A Wonderful Lemon Cream from 1796 Cookbook (3 min)

Лимонов крем от 1796 г.

Продукти:

1. Шест белтъка

2. Едно цяло яйце (белтък и жълтък)

3. Сокът от четири лимона

4. Една ч.ч. вода (около 200 ml)

5. 450 до 500 g бяла захар

6. Кората на един лимон

Начин на приготвяне:

Всички продукти без кората на лимона се разбъркват (не се разбиват) в купа с ръчен миксер или сноп тънки клонки. След това сместа се прецежда в друг съд през сито. Тогава се слага кората от лимона и съдът се слага на слаб до умерен огън. Разбърква се постоянно точно допреди завирането на сместа - в този момент започва да променя текстурата си (ако се образува пяна над сместа, тя се отстранява). Точно това е моментът, когато съдът трябва да се свали от огъня. Разпределя се в неметални купички. Оставя се да изстине.

Може да се яде самостоятелно или маже върху тестени сладки.

Забележка: Ако се търси друг аромат, може да се използва друг цитрусов плод или комбинация от няколко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
min-4o
преди 2 часа, Mihail Mateev написа:

450 до 500 g бяла захар

дотук

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Mihail Mateev
преди 2 часа, Mincho Georgiev написа:

дотук

Нямаме рожков. А сигурно захарта може да се замени и с мед. Въпрос на мислене и приемане на потенциално различна текстура.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
min-4o

Сигурен съм, че е много вкусно и бих го изял преди другите да забележат, но количеството захар спрямо другите продукти е астрономическо -сигурен ли си, че е толкова,защото 7 белтъка и един жълтък са към 200 мл. Вероятно е толкова, за да контрира киселината от лимоните. А дали ще е захар или мед няма огромна разлика, калориите са калории. Вероятно ако се намали сока от лимон и се замести с по-малко кисел цитрус, може да се намали и захарта.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Mihail Mateev

@Mincho Georgiev, виж видеото. Казват две купи захар, една купа е 236 г (по дефиниция)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Mihail Mateev

Не на последно място захарното съдържание и употребеното количество захар в бъдещия лимонов крем е изцяло в ръцете и според желанието на онзи, който го прави. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
min-4o

Представям си го с два лимона и два портокала и половината захар, мисля че ще се получи.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Mihail Mateev
преди 1 минута, Mincho Georgiev написа:

Представям си го с два лимона и два портокала и половината захар, мисля че ще се получи.

Със сигурност ще се получи. Може и мандарини (според сезона и наличността - моите наблюдения са, че (по магазините) мандарините и портокалите са в добра зрялост в несъвпадащи периоди.)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Mihail Mateev

Излиза около 1,200 литра крем.

Доста сладко на вкус се получи с толкова много захар... но ароматът на лимон е уникален.

F8BD4203-2E1A-480B-8200-C8D14170D2A9.jpeg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...