Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

алина

Квас от червено цвекло.

Recommended Posts

алина

Обожавам квас, Особенно лятото .

Ще ви дам рецепта за квас от червено цвекло. Почиствате цвекло, нарязвате на едри парчета. Слагате в стъклена купа или буркан с капачка или покривате с тензух и заливате с изтинала преварена вода. Малко, щипка сол,върху цвекло или щипка захар.Аз слагам сол. Стои в буркана или купа с затворена капачка, но леко открехната за да влиза въздух. Ако с тензух или марля, то затворена плътно с тях.  Като се появи бяла пеничка, значи квас почна да се ферментира и предобива вкус. Лятото правя и студена супа с квас , вътре  пресни краставички, варени картофи, зелен лук , копър или магданоз и варено яйце, като за супа от коприва. Слагам сметана  преди ядене, всеки в своята чиния. За да не люти лук, преди да сложа в супа,  начуквам го  с щипка сол , същото правя и аз магданоз  за салатите и супите.Магданоз става крехкав и не се лепи в устата.

Колко цвекло ?Може за    по-наситен квас до половина купа и купа с вода догоре. Като изпиете, доливате още веднъж. до горе. Тоест два пъти се ползва цвеклото.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване