Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Ch Petrov

Юнски гъбинг

Recommended Posts

Миленка®

Сушените гъби придават съвсем друг аромат на ястието - често суша дори купени от магазинската мрежа печурки, кладници, шийтаке и каквито други пускат и си правя смес от сушени гъби за подправка. 

Иначе предпочитам да ги задуша с масло и сол, след което да ги стерилизирам в буркани - един ден занимавка по консервиране, след това ми спестява часове чакане за размразяване и сготвяне (особено пък да се върнеш след работа и да тръгнеш да готвиш).

преди 20 минути, kokorko написа:

с една четчица само ги почистих без да ги мия и ми се сториха по-вкусни

Това е най-добрият начин за почистване, иначе подгизват от водата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Panik
преди 30 минути, kokorko написа:

Ми защото не съм наясно преди всичко:) , а и си мисля че губят от вкуса си малко или много. Иначе замразявам касис, малини, чушки,зелен фасул

Даже за гъбите бях чел ,че за предпочитане е да не се мият и миналата година бях събрал малко рижийки и масловки и с една четчица само ги почистих без да ги мия и ми се сториха по-вкусни

Ми....за вкуса - въпрос на вкус :) Няма спор че най хубави са пресните :) Казват че ако се замразят без обработка са почти като пресни...ама пък заемат 5 пъти повече място във фризера. За миенето....зависи от гъбите според мене, и най вече какво ще ги правиш. Аз винаги и (почти) всичко мия. Може би без сърнели. За варените е ясно че е все тая, ама дори за печени и пържени не виждам как миенето ще промени нещо. Единствено при паниране според мене не е хубаво да се мият. А миенето си е хубаво....махаш всякакви боклуци много по бързо, лесно и ефективно отколкото с четчица. А за рижки пък е задължително щот обикновено са пълни с пясък.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov
Отговорено (Редактирано)

Кеф ти пържени (масло + копър + чесън + подправки) + Carlsberg 5*, кеф ти сушени (от 2019та има още 2 херметични стъкленици), кеф ти бланширани (от 2020та все още заемат доста място във фризера), кеф ти в буркани (непрекъснато правим хляб със стерилизирани или задушени манатарки, пачи крак, рижики), сега ако реша да пробвам и замразени - трябва да купувам допълнителен фризер..

IMG_20220622_183412.thumb.jpg.5895f84e6f92b92476725577baed6f3e.jpg

19:17

Айдее, 123:116, ойдЕ киро на кирия 

IMG_20220622_191415.thumb.jpg.3c2bfde9c97927f0cd1523beb2a3681b.jpg

Наздравеее ! 

 

 

Редактирано от Ch Petrov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Аз още не съм брал гъби тая година. Канех се да ида някоя заран в близката гора, но въобще не се и доближавам... Все съм назад с други дейности. Дъждът беше отдавна, може би изтървах.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Разкажете как стерилизирате гъби в буркани, а и как ги готвите преди това. Най-вече ме интересуват сърнелите.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
run.
преди 1 час, Славянски написа:

Аз още не съм брал гъби тая година. Канех се да ида някоя заран в близката гора, но въобще не се и доближавам... Все съм назад с други дейности. Дъждът беше отдавна, може би изтървах.

:mrgreen: Обикновено лягаш към 02.30 и ставаш към 9ч...няма как да се доближиш и на милим...:tounge_wink:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

Има доста спорове при стерилизиране на (всякакви) гъби - трябва ли да са покрити с течен слой, с каква именно течност, колко мм да е покриващия слой.. Все още имам стерилизирани гъби от преди 5-6 години (различни видове манатарки, пачи крак, рижики), но не ми харесват вкусовите им качества и затова ги добавяме (една-две лъжици) в хляба, който приготвяме. Надявам се тази година бурканите със стерилизирани гъби да свършат.

От преди 4-5 години започнах да предпочитам бланширане на набраните гъби (различни манатарки, пачи крак, булки, рижики, чаладинки, кифли, жълти рогачки, тръбенки) в подходящи по обем найлонови пликове и последващо замразяване. Подходящ по обем найлонов плик = за едно/две готвения. Според мен разликата между стерилизиране (0,5 ч. - 1 ч. - 2 ч.) и бланширане (5 минути във вряща вода) е в полза на бланширането, защото бланшираните гъби (според мен) по-добре запазват своя автентичен вкус и консистенция. 

От 2 години половината набрани гъби се бланшират, а другата половина се задушават. И задушените гъби се замразяват в подходящи по обем пликове - за едно/две готвения.

Най-удачният начин (според мен) за съхранение на гъби за 2-3 месеца е следният

- използват се средни цилиндрични буркани (от едновремешна соц-лютеница);

- избират се качествени (без дивеч) цели гъби с диаметър почти колкото вътрешния диаметър на буркана - непроменящи цвета си манатарки, булки, пачи крак, като пънчетата се отрязват до шапката;

- избират се достатъчно големи глави кромид, които след обелване се нарязват на 3-4 мм резени - така, че да влизат свободно в бурканите;

- избира се достатъчно голям лимон, който се нарязва на 3-4 мм резени - така, че да влизат свободно в бурканите;

- избират се желани подправки например : чесън нарязан на тънки филийки, мащерка, чубрица, черен пипер, сол..

- в буркана се редят резен лук, гъба, резен лук, гъба, резен лук, гъба, резен лимон, отгоре по-дебел резен лук с диаметър ~ 2/3 от диаметър на буркана, който опира в капачката на буркана; между резените и гъбите се слагат желаните подправки; отгоре всеки резен и всяка гъба се заливат с олио или зехтин; между резените и гъбите не трябва да има мехурчета въздух; лимоновият резен трябва да бъде покрит отгоре с поне 5 мм олио/зехтин; капачката на буркана притиска по-малкия резен лук надолу и с това осигурява покриването с 5те мм олио/зехтин; капачките не се затварят със затварячка, но трябва да затварят сравнително стегнато, т.е. не е необходима херметичност;

- бурканите се съхраняват в хладилник.

Гъбите запазват оригиналния си външен вид, консистенция и специфичен вкус поне за 2-3 месеца. Не знам дали не биха могли да се съхраняват и по-дълго, защото .. ееми защото 10 буркана свършват за 2-3 месеца. 

Сравнително рядко събирам печурки и сърнели и нямам представа какъв е вкусът им след стерилизиране, бланширане и задушаване. 

Ламелите на сушените печурки обикновено почерняват и оцветяват ястията в които са добавени. Ако ламелите на пресните печурки бъдат изстъргани - може би почерняването може да бъде избегнато или намалено. 

 

  • Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov
преди 1 час, Славянски написа:

".. Дъждът беше отдавна, може би изтървах .. "

Мисля, че СЕГА е момента. Обикновено10-15 дни след дъжд. Е, трябва и достатъчно слънце. Ако и след това е валял дъжд - още по-добре. 

Много гъбарски истории съм слушал за Стоките и съм склонен да им вярвам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

Очаквайки юлски дъждове 

IMG_20220625_131600.thumb.jpg.03b040f4bf12a1caa4937e52813a1c61.jpg

IMG_20220625_123155.thumb.jpg.32994a2ea93e292fc0270cf9a294fb3c.jpg

IMG_20220625_104546.thumb.jpg.f6bd463bbbf62f4e4a14e70ec4b11a22.jpg

IMG_20220625_105330.thumb.jpg.4e895f4a76547e32dfa1c7aef72ed929.jpg

IMG_20220625_104906.thumb.jpg.2eb4a4101cd3800976dba7cbaf56d7ca.jpg

IMG_20220625_105845.thumb.jpg.d5012b1e75429111d9cf95c0b23cdeea.jpg

IMG_20220625_110657.thumb.jpg.9cb5cdb71c0900fff822798add3d5209.jpg

IMG_20220625_111613.thumb.jpg.b4500a1522adc8ebf1ab1922b1688def.jpg

IMG_20220625_112156.thumb.jpg.3f4d06ce0cc6aaa98424ef899acffe21.jpg

IMG_20220625_111901.thumb.jpg.56e8d8736716b2bf3ad6a2b81d70953d.jpg

IMG_20220625_112724.thumb.jpg.67245fc01db81d1b6945dd1b02c08ede.jpg

IMG_20220625_112559.thumb.jpg.7584039f16e96b4bc7b706704151e8e5.jpg

IMG_20220625_112849.thumb.jpg.f4f8d64c1d9d24700cf94645c0c33978.jpg

IMG_20220625_113105.thumb.jpg.16b29fe3fa29aca632f7c2591369e7a3.jpg

IMG_20220625_115314.thumb.jpg.3ed3debe97eeccc531713fca1189096f.jpg

IMG_20220625_120055.thumb.jpg.bc40d14610efc6e0dd2cfa535d3f14c8.jpg

IMG_20220625_120819.thumb.jpg.33d886b1f45ec51eec3d84bc696fadb6.jpg

IMG_20220625_130123.thumb.jpg.cb67ebdf22e1bb9e4fef139647fbc2c7.jpg

IMG_20220625_130734.thumb.jpg.1e7a3d076bf2509af9dfdecc7b42de85.jpg

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

Ваажно е да си първи

1_man_0.thumb.jpg.b05997d240d724acbd9ea94b79203e8b.jpg

2_pk_all_1.thumb.jpg.31fcdcbc312411ac156d39b1e50ecaeb.jpg

3_ljut_1.thumb.jpg.fcf1122c9e652102a3f54889060753ff.jpg

4_pk_all_2.thumb.jpg.ce64cb0607d0791ba5f7facce117bc06.jpg

5_biala.thumb.jpg.fc7d0cb71df5939398dc6664418ef57b.jpg

6_asparagus.thumb.jpg.b19abf1ec754b7907e048434daeddc67.jpg

див аспарагус

7_pk_1.thumb.jpg.259db60238b33364fe5af2597dd41be8.jpg

1189160493_8man4.thumb.jpg.5fc42a9aa6857831a121219d524db600.jpg

10_pk_2.thumb.jpg.aa62b33cbf732fdc10d546a6aa7401c8.jpg

9_ralica.thumb.jpg.c844fb4a88adde2c33efab5a4cf886e8.jpg

11_bis_1.thumb.jpg.0f66ca7ae8ef1dada64ea426fb4d2ab4.jpg

12_man_2.thumb.jpg.556ba8f5467b82a63ca0a0ae498cd27c.jpg

14_pk_all_6.thumb.jpg.7982c1d930e77715b545bd76fa675321.jpg

188693740_15pk3.thumb.jpg.80f37b01e1623eb852618bc1c9ea0eb7.jpg

16_rusula_1.thumb.jpg.e6e78c19844530e5ababb31ff96f4b54.jpg

17_pk_5.thumb.jpg.fe1204f0de89af014356c3e8f01a4d2c.jpg

 

19_gajt.thumb.jpg.334beb14c26f4df50854155584d385c0.jpg

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov
Отговорено (Редактирано)

Докато доматите цъфтят и връзват 

IMG_20230608_111844.thumb.jpg.c9d2c1e0862688fc9da41f4a7e42f57b.jpg

IMG_20230608_111813.thumb.jpg.6fa5441ef264281c45791f23f5398395.jpg

IMG_20230608_104641.thumb.jpg.992bf1f26c927bc7a70574d3d96942a3.jpg

IMG_20230608_112140.thumb.jpg.4eb992d9defc247d07b2f9bfcd650662.jpg

IMG_20230608_152116.thumb.jpg.d156163d63c4392377d137c1a0a76b9d.jpg

IMG_20230608_151403.thumb.jpg.5814bdd2335fabe1e6c8ea057865082c.jpg

IMG_20230608_121420.thumb.jpg.a843f7d73dd9550b7de2efd8cb80e01d.jpg

IMG_20230608_121023.thumb.jpg.cfa7a84c1695efbd353dd9d06a949962.jpg

IMG_20230608_120739.thumb.jpg.9a872016760d39fc9d8213ab570a4253.jpg

IMG_20230608_120435.thumb.jpg.a1d3993621fe1a9fcceb29d6e0bfbcf0.jpg

IMG_20230608_120217.thumb.jpg.c7a1030afcdb60047e088314109204c9.jpg

IMG_20230608_114921.thumb.jpg.52a434f0a40887846f2df6a44d4897da.jpg

IMG_20230608_113912.thumb.jpg.a7d5d581af3ab128fc4031f6c8d436c3.jpg

IMG_20230608_113659.thumb.jpg.3f56ee45dd70459ee149794ed9985d18.jpg

IMG_20230608_112520.thumb.jpg.31edef5d8c0dd4d4e18dbe2dc2e76ef2.jpg

IMG_20230608_111943.thumb.jpg.65fc4704f71ae63bacc73799f4a35298.jpg

IMG_20230608_112418.thumb.jpg.0947faefa883f9b6386d2cafc4fff95f.jpg

IMG_20230608_113133_BURST1.jpg

IMG_20230608_111813.jpg

Редактирано от Ch Petrov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

Когато в гората все още няма стъпки

1_man_0.thumb.jpg.5423fd2023e15b3b056f40736eba4f15.jpg

2_pk_15.thumb.jpg.2ff55cfaf46025e241eb1e758d9bd268.jpg

3_biala.thumb.jpg.5f1ae971f918cacc9fac6982a8614515.jpg

4_pk_0.thumb.jpg.1789c450aee35f4e7926871aadb28cf2.jpg

5_chervena_2.thumb.jpg.59e726dc85d51f9f48677d50bbb1e34c.jpg

6_man_1.thumb.jpg.0f3870dfcf9705f5636f3633cf617df2.jpg

7_pk_1.thumb.jpg.211874acaa11427ec784d9f28308382f.jpg

8_man_2.thumb.jpg.0cb909ccb087e86ba4d4d9e2e80904df.jpg

9_pk_3.thumb.jpg.caf13e51dfcb386c8b9902eea8a06bc4.jpg

10_mah.thumb.jpg.c7f9462fd9d3d56a7e9687f4c686bb4f.jpg

11_man_3.thumb.jpg.2bd9eb75e93fc7c79618fdf1d6a0d47d.jpg

12_pk_5.thumb.jpg.acd95c446410909ee06d6a4c0990e661.jpg

14_man_5.thumb.jpg.cd23365a55ddad4b92c8781be83ea507.jpg

15_pk_7.thumb.jpg.be13eb70faa0a8c02e92dca227131bae.jpg

16_man_7.thumb.jpg.5bd922ee1340cd7a48de02c08fa9bd5f.jpg

17_pk_11.thumb.jpg.dc083368df4cca115d569bbaea7731b8.jpg

18_chervena_1.thumb.jpg.9900585b9174b35091037b60b8ae695c.jpg

19_man_8.thumb.jpg.2fcf34f5d0d8bdff500807ad08010710.jpg

20_pk_12.thumb.jpg.0c2128dafa83b261936f402296b43f7e.jpg

21_man_6.thumb.jpg.bfc85d15bc93727ad85d48b474c14b1e.jpg

22_pk_4.thumb.jpg.2dff7c21170502aebe8c7625f64f1cca.jpg

23_man_9.thumb.jpg.bfbb9a6dfa718101a44ae43d0c3505c1.jpg

24_pk_6.thumb.jpg.1aca99bacd0cefa000f4ce4912963f68.jpg

25_man_4.thumb.jpg.944fcb5653d4ed09b1a8cca16aff8d43.jpg

26_pk_8.thumb.jpg.05b97a6ef3dd486a32ef4807c6159486.jpg

27_pk_2.thumb.jpg.4ea0796f746735376a92bccbf46b10c5.jpg

28_pk_10.thumb.jpg.ac6ee5ba7603a7448c1ecaeeba52d328.jpg

29_pk_14.thumb.jpg.10249096a00d76cd6db794a68c05eee3.jpg

 

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Panik

IMG_20230615_094518.jpg

IMG_20230615_093858.jpg

IMG_20230615_085912.jpg

IMG_20230615_084013.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

Код "жълто"

1_pk_1.thumb.jpg.ed66d4c8417490a21da1b30053411b9c.jpg

2_man_1.thumb.jpg.2fccda03e8dd80e0b4e1628a9732e8f6.jpg

3_pk_2.thumb.jpg.30f3a7514d73c6c45edad006cefc3a77.jpg

4_pk_6.thumb.jpg.074f710a7117f462897c1fa5052dbd29.jpg

5_bis.thumb.jpg.33b5753d75807623ac1740f38e469fee.jpg

6_pk_4.thumb.jpg.1904ac43aa0e761855837f62e8de4fb1.jpg

7_pk_7.thumb.jpg.445be9a0a2dcdbba6928744a247fdd53.jpg

8_man_2.thumb.jpg.2904fcbabe563c8bae2acb39f51bfe28.jpg

9_pk_9.thumb.jpg.bc07fc4aab327564a3bda489c2afb3e2.jpg

10_pk_5.thumb.jpg.e7447e735644fbca5276783461791942.jpg

11_mah.thumb.jpg.536e0da151ea99d3f5a265bc63c0c2d8.jpg

12_pk_8.thumb.jpg.d66e2854a3865f12353a6e9562c6a6a5.jpg

14_man_3.thumb.jpg.3b213ff1079e1c46c18de8daa905a707.jpg

15_pk_3.thumb.jpg.4ed85a249d5e0310c7de74857851d9cc.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

Нека да е лятоо

1_man_1.thumb.jpg.899c9c96e56a0e08c29265229b8d6f8a.jpg

2_pk_3.thumb.jpg.209797141b56d7e85bc244692c227393.jpg

3_man_2a.thumb.jpg.781afc117e9f960a8d790af3500341e3.jpg

4_daner.thumb.jpg.38fac41df8ed75fc77b008d4084ff1d3.jpg

5_mak.thumb.jpg.44f5487357486eb2077191466a464de1.jpg

7_pk_1.thumb.jpg.7bf151e4446eaeacb51d6a29c52731d0.jpg

6_man_1a.thumb.jpg.02d706e6ef0ab8f7d667c93de10aad27.jpg

8_man_4a.thumb.jpg.4ce4a5bf8e9d1f9533799c072d1594bd.jpg

9_pk_5.thumb.jpg.20f813edeea323e1bc853e4e2dd756fa.jpg

10_bis.thumb.jpg.0cefa1bac81bf76b05a4497dfdc33704.jpg

11_man_4.thumb.jpg.3406f41bca1565e729d17c0a6e0835b1.jpg

12_pk_8.thumb.jpg.0359a15d7747a489b623fd2545582b76.jpg

14_man_5.thumb.jpg.8aeccb031c4bedbddbb9f33516ef0ebd.jpg

15_pk_6.thumb.jpg.492525a0b9e4e68c57c567c8cb1528a9.jpg

16_man_3.thumb.jpg.42172705718f11b52580241e9ca94e83.jpg

17_pk_9.thumb.jpg.00255bbad2b657522161f4196b4af393.jpg

14_man_5.thumb.jpg.8aeccb031c4bedbddbb9f33516ef0ebd.jpg

15_pk_6.thumb.jpg.492525a0b9e4e68c57c567c8cb1528a9.jpg

16_man_3.thumb.jpg.42172705718f11b52580241e9ca94e83.jpg

17_pk_9.thumb.jpg.00255bbad2b657522161f4196b4af393.jpg

22_man_5a.thumb.jpg.b873b6c4ab435eb40083e3f576a8deb6.jpg

23_rusila.thumb.jpg.3813b8ba38d82541ffae65a3dc66fb61.jpg

24_man_6.thumb.jpg.5a01e08ea7084f2b3b50b16a8d066941.jpg

25_pk_4.thumb.jpg.680c7c36801b4ee0ac76eaa69ca19eb9.jpg

26_man_7.thumb.jpg.e36d13d5bd37b208930903df2285ddc2.jpg

 

27_prip.thumb.jpg.18eefa07989472b346c50eeaba973df1.jpg

28pk_9a.thumb.jpg.b39e05a37da046d02e68b2c2633954de.jpg

18_man_3a.jpg

19pk_8a.jpg

20_man_2.jpg

21_pk_7.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

летен гъбинг

1_man_2.thumb.jpg.e74ce7c2ae0dd9b8dd120d78aa2a4fe3.jpg

2a_pk_7.thumb.jpg.7b62e6b869fffcaf90a2dbe303c9109d.jpg

4_bis.thumb.jpg.3123c3bbb21bedea92d291620a82dfc6.jpg

 

6_man_3.thumb.jpg.c7784ad3000cfed894bdb67efaaa4c6b.jpg

5_ljut.thumb.jpg.704f60dd61ff596dd6af8302072e32f6.jpg

7_pk_1a.thumb.jpg.c4402636c89a6ee5f090863a26eeae72.jpg

8_man_4.thumb.jpg.a8790f948c42d7d0157a47533d109bdf.jpg

9_pk_2.thumb.jpg.f8b6cb7a9a752e268d7f2e1e43462ff5.jpg

10_daner.thumb.jpg.05e9c7a4059a2340216c6f705cbb56e9.jpg

11_man_5.thumb.jpg.e16edc94bcdfff56fa92177c1fee7d23.jpg

12_pk_3.thumb.jpg.84e6f8be3186bb4fd6d5d2ce78157bc0.jpg

14_gab_3.thumb.jpg.1771629f500a1f1268acee9044d47520.jpg

15_pk_4.thumb.jpg.07fb11d6426c4cc2e453a75e783b3c47.jpg

16_man_11.thumb.jpg.d08b066173a168f1d547f389729a5c4a.jpg

17_pk_6.thumb.jpg.fcac92b376542b077e09782ebf036109.jpg

18_man_16.thumb.jpg.becf61e1b4cbc65c20d4f225fd6deaae.jpg

19_pk_1.thumb.jpg.d834dae750195dd6b03d5e003ad0aba6.jpg

20_man_15.thumb.jpg.b32324d2e38f9abb00ac679fd5f84f05.jpg

21_pk_10.thumb.jpg.09cbcc18e1b149b406acfbec267624ab.jpg

22_sarn.thumb.jpg.1efddcff9162290bfb383ed93ba14688.jpg

23_man_7.thumb.jpg.8434f91f67c8574a0c26354e763394a9.jpg

24_pk_11.thumb.jpg.dd0f4e92a9c5dc152199c1964d317bbc.jpg

25_man_14.thumb.jpg.b11c4c6943184bacf0643e7fdc25d632.jpg

26_pk_5.thumb.jpg.c118fd7edb8398063e2c2818c654c4e8.jpg

27_rizh.thumb.jpg.c682ccf51185ab9c299275e36612aaf9.jpg

28_pk_8.thumb.jpg.1ef13609d0a859b0d6aebbc7b1985116.jpg

29_kosharevo.thumb.jpg.0c9da3df7a8be35ce93f804c5bbfb342.jpg

Кошаревски свидетели : Кошарево е гъбения център на Балканите ;)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
DCvetkov

Здравейте. Я вижте тези как са:

IMG_20220905_155211.jpg

IMG_20220905_155156.jpg

IMG_20220905_155147.jpg

IMG_20220905_155118.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ch Petrov

гъбаркане пред Петровден

396291607_1__1.thumb.jpg.634f72867975b85a72d5019a1c9bca69.jpg

1513254282_2__1.thumb.jpg.08b0c44a1affc486c8e5470ecf3ed024.jpg

184823100_3__3.thumb.jpg.445f21256ed75b2a187f5164c7a2c6a4.jpg

1305491906_5_.thumb.jpg.5e88b94a7c2983f26e75f2e5dd1c14aa.jpg

168780311_7__9.thumb.jpg.07b0c54bced2b5d394842505b473f07d.jpg

1144660769_8__3.thumb.jpg.d670182ab2c741fe95ae8a6b73dbf9c9.jpg

1822505136_9__4.thumb.jpg.3cdaa62857b95e2855278e5ea61c5e95.jpg

999737402_10_.thumb.jpg.8107a09cf2d47d7cfe1626144bc31b1f.jpg

603157790_11__4.thumb.jpg.2c866b1e440f1a4c06894a599ff13e3e.jpg

2058796454_14__6.thumb.jpg.73deb34df56724395bef5a8eb7499732.jpg

1684159075_15__7.thumb.jpg.a2bee3101a169a0983c9a834ce27c338.jpg

2006402536_17__3.thumb.jpg.7b093994da33444b9d3c5c7e14b2c561.jpg

807469472_16__1.thumb.jpg.20e8e36c817296e1136a508aeae9581f.jpg

650693854_18__3.thumb.jpg.b4b20e0a10a36c74f6905cbe78c0c78d.jpg

1495552274_19__8.thumb.jpg.14f956eebc2f2a3436f52bc211e2fb6d.jpg

1997533609_20__2.thumb.jpg.cf79cb3720b3d1bb2a8bb6c5626b046e.jpg

2128807084_21__9.thumb.jpg.fddb5f886c1b3bf04f70a787c3a3bb6c.jpg

1138520159_22__7.thumb.jpg.263a43e50a7e2977ede2653029f93a4c.jpg

2063553144_23_.thumb.jpg.0bc3f6f006c7136a2263b72e17be2d56.jpg

655196184_24__8.thumb.jpg.675e31cf436a4ba2e917dfbf02438878.jpg

1966750351_25_.thumb.jpg.9ecdba37a626dcb63398f8d225613200.jpg

698760286_25__1.thumb.jpg.8781c369065db93651ed95f204c58387.jpg

455329665_26__4.thumb.jpg.022c465b1aba225ca0d564880fdd11ae.jpg

1275985090_27__5.thumb.jpg.245cc67fd6c18aa688d0681f2076cdcf.jpg

1950497228_28__1.thumb.jpg.440f5af39c787cd2b84886a84dfe1606.jpg

1493304669_29__3.thumb.jpg.80c0b3a4a0e5467b68e86f7f74469e35.jpg

394752675_30__9.thumb.jpg.522de77ee58fa38526d5b8ec75be4dfd.jpg

1085993667_31__1.thumb.jpg.6b40c2a3889d981c6bc536718b7a7346.jpg

1365193410_32__8.thumb.jpg.f95ca12e56b83b4d20223aa9b9173076.jpg

2106063888_33__3.thumb.jpg.2128582433117de5adcab76b5c61f24c.jpg

60069944_34__10.thumb.jpg.fe63d7d36926b58774a80db40a579767.jpg

569374870_35__2.thumb.jpg.986f251809c19fb93a7516db3d0d30d2.jpg

1772263096_36__5.thumb.jpg.bd0efcc28b7c02c0a944134cfdd0551e.jpg

1379085972_37__1.thumb.jpg.05c07b33d64e2f2fae8cfc3f9950a0ce.jpg

856958828_38__2_.thumb.jpg.83d2b56eda095f53e88d511862134c06.jpg

1266877009_39__9.thumb.jpg.45a40d213fb45ac7f5069ee8b2a1fee3.jpg

1469604959_40_.thumb.jpg.1dcdb5e68d3e87685b2da3c5e5bfb310.jpg

1807098830_41__6.thumb.jpg.8c84fdcf3fd5b41331ad3a6e3d5fa8e9.jpg

999905350_42__9.thumb.jpg.9f60dd8409d825f0f00716123c703b8a.jpg

874207249_433.thumb.jpg.02f8a82c78cd03f71e6c6a999c63d070.jpg

271356624_44__6.thumb.jpg.3c18feadafcab0822c1d2030f12b0848.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване